Startsiden

Terrasse og muligheter

Det kan være flere grunner til at man ønsker seg en terrasse, kos, verdiøkning eller at det frisker opp huset eller hytta.

En godt utformet terrasse utvider boligarealet, og kan dessuten gi huset eller hytta et arkitektonisk løft.

Det kan være lurt å planlegge nøye før du setter i gang. Planlegg langsiktig også med tanke på vedlikehold. Noen terrassebord kan være dyrer å kjøpe inn, men billigere og enklere å vedlikeholde.

Terrassebord

Hvordan terrasse ønsker du deg? Her er valgene mange, men i hovedsak er det 5 hovedkategorier av terrassebord:

DET ER MYE KOS MED EN NY TERRASSE.
-I HVERT FALL NÅR DEN ER FERDIG!

Les mer om Fiks Ferdig Terrasse her.

Her ser du hvordan snekker Niklas legger terassegulv med Fibron.

Utvalgte artikler

Oppbygd terrasse Byggmakker

Oppbygd terrasse

Med en terrasse på bakkeplan er det ingen fare om den utsettes for telehiv eller ikke er perfekt dimensjonert. Men bygger du deg opp i høyden, må terrassen betraktes som et vanlig byggverk. Den er dermed underlagt gjeldende byggebestemmelser og bygges og må dimensjoneres deretter.

Link
Terrassetid Byggmakker

Terrassetid

Noen voldsom stabil varme, har vi foreløpig ikke opplevd denne våren, men det er ingen grunn til å glemme terrassen av den grunn. Frisk den opp før sommersesongen er på hell!

Link
Planlegg terrassen Byggmakker

Planlegg terrassen

En godt utformet terrasse utvider boligarealet, og kan dessuten gi huset eller hytta et arkitektonisk løft. Planlegg nøye før du setter i gang. Under "Relaterte artikler" får du flere ideer om hvordan et uterom kan planlegges.

Link
Fra utlandet til uteområdet Byggmakker

Fra utlandet til uteområdet

15.08.2019

Mange reiser til utlandet om sommeren. Derfor er det grunn til å bygge et uteområde som også egner seg for den norske sensommeren.

Sommeridyll i egen hage - med panoramautsikt Byggmakker

Sommeridyll i egen hage - med panoramautsikt

18.06.2019

Anneks Grimstad gir deg skygge for solen, ly for regnet og god utsikt. Kanskje du til og med kan gjøre om annekset til et koselig krypinn for sommergjestene dine?

Terrassetakene som forlenger sommeren Byggmakker

Terrassetakene som forlenger sommeren

04.06.2019

Lys er livsviktig for både mennesker og planter. Men det er ikke alltid det nordiske været tillater at vi kan sitte utendørs selv på sommeren. Et soltak gir en behagelig lysgjennomgang og skaper et hyggelig innemiljø, samtidig som taket skal smelte sammen med bygningens design og arkitektur.

En terrasse for både sommer og høst  Byggmakker

En terrasse for både sommer og høst

03.09.2018

Denne flotte utsiktsterrassen i Ekebergåsen er, som mange andre norske boligtomter, tilpasset et skrånende terreng. Ved å dele opp utearealet i soner og investere i anneks eller overbygg, får du maks ut av uteplassen din større deler av året.