StartsidenTips og rådGuider

DIY: Hvordan bygge solstol i betong

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Møbler i betong er supertrendy og passer godt til en avslappet og skandinavisk stil. Her finner du oppskrift for å kunne lage din egen.

Slitesterk og varig

Møbler i betong har en slitestyrke du skal lete lenge etter. Dette er stolen for deg som ønsker noe litt annerledes enn naboen.

Hvordan bygge solstol i betong:

Del til ben ca 50 kg betong, del til rygg ca 75 kg betong og sokkel 100 kg betong.

Mål lengden på kroppen som skal bruke solstolen mest, rygg og fra hofte til kne.

Lag en enkel forskaling til halvparten med behagelig bøy i hofte/kne, som brukes 2 ganger. Her er det brukt tynne treplater på 5-6 mm. Det blir da støpt en gang med den ene siden rett vei opp og en med vrang side opp når de settes på sokkelen.

Armering som K131 nett klippes til og bøyes så det passer nede i forskalingen. Husk armeringen skal ligge midt i støpen.

5 cm eller tynnere betongplate støpt i Weber B20 i passe stiv konsistens, andre typer betong som Weber B30, 930, 931 eller Hobbybetong kan også brukes. De gir hver sin spesielle struktur og glans i sluttproduktet, det begynner grovt og slutter med den glatteste overflaten på nevnte premixprodukter. (B20, B30, 930, 931 og Hobbybetong)

Sokkel kan støpes med en forskaling som passer undersiden av elementene eller en kan bruke treverk som er lettere å tilpasse.

LES OGSÅ: BYGG BLOMSTERKASSER I BETONG

Tyverisikker

Med en solstol i betong behøver du ikke bekymre deg for at den skal bli stjålet. Med en komplett vekt på ca. 225kg, så står den stille der den blir plassert.

Invester i en myk madrass

Det kan være lurt å investere i en myk madrass i og med betong ikke er det mykeste materialet å slappe av på.

......Og da sier vi bare - ha en avslappende sommer i solstolen din. Ba-bom-pi-bom

SE VÅRT UTVALG AV SEMENTPRODUKTER

Har du lyst til å vise frem det ferdige prosjektet ditt? Tag oss på Facebook eller Instagram med @byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det Byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det

15.06.2021

Ønsker du en ny og flott uteplass med heller og belegningsstein? Det er enkelt, og du klarer fint å legge det selv – her viser vi deg hvordan.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Også du kan bygge terrassen din selv! Byggmakker

Også du kan bygge terrassen din selv!

25.05.2021

Selvgjort er velgjort, heter det – og få ting er mer velgjort enn en selvgjort terrasse. Men hvordan skal du klare å bygge terrasse når du har ti tommeltotter, få eller ingen kunnskaper om snekring, ikke vet opp ned på en hammer og tror at drill kun er noe garden gjør? Det er da Byggmakker kommer med en hjelpende hånd – eller håndverker, hvis du ønsker det.

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden! Byggmakker

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden!

21.05.2021

Med glassrekkverk føles hjemmet ditt mer åpent, det blir lysere, naturen kommer nærmere og utsikten blir bedre. Samtidig bidrar det til å øke romfølelsen – både ute og inne.