StartsidenTips og rådGuider

DIY: Hvordan bygge solstol i betong

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

Møbler i betong er supertrendy og passer godt til en avslappet og skandinavisk stil. Her finner du oppskrift for å kunne lage din egen.

Slitesterk og varig

Møbler i betong har en slitestyrke du skal lete lenge etter. Dette er stolen for deg som ønsker noe litt annerledes enn naboen.

Hvordan bygge solstol i betong:

Del til ben ca 50 kg betong, del til rygg ca 75 kg betong og sokkel 100 kg betong.

Mål lengden på kroppen som skal bruke solstolen mest, rygg og fra hofte til kne.

Lag en enkel forskaling til halvparten med behagelig bøy i hofte/kne, som brukes 2 ganger. Her er det brukt tynne treplater på 5-6 mm. Det blir da støpt en gang med den ene siden rett vei opp og en med vrang side opp når de settes på sokkelen.

Armering som K131 nett klippes til og bøyes så det passer nede i forskalingen. Husk armeringen skal ligge midt i støpen.

5 cm eller tynnere betongplate støpt i Weber B20 i passe stiv konsistens, andre typer betong som Weber B30, 930, 931 eller Hobbybetong kan også brukes. De gir hver sin spesielle struktur og glans i sluttproduktet, det begynner grovt og slutter med den glatteste overflaten på nevnte premixprodukter. (B20, B30, 930, 931 og Hobbybetong)

Sokkel kan støpes med en forskaling som passer undersiden av elementene eller en kan bruke treverk som er lettere å tilpasse.

LES OGSÅ: BYGG BLOMSTERKASSER I BETONG

Tyverisikker

Med en solstol i betong behøver du ikke bekymre deg for at den skal bli stjålet. Med en komplett vekt på ca. 225kg, så står den stille der den blir plassert.

Invester i en myk madrass

Det kan være lurt å investere i en myk madrass i og med betong ikke er det mykeste materialet å slappe av på.

......Og da sier vi bare - ha en avslappende sommer i solstolen din. Ba-bom-pi-bom

SE VÅRT UTVALG AV SEMENTPRODUKTER

Spilevegg: Slik bygger du den selv  Byggmakker

Spilevegg: Slik bygger du den selv

01.07.2020

Den er en av de største interiørtrendene akkurat nå. I denne artikkelen finner du inspirasjonen og veiledningen du trenger for å bygge spilevegg både inne og ute.

Slik bygger du spilevegg Byggmakker

Slik bygger du spilevegg

01.07.2020

Spilevegg er hot om dagen både ute og inne - på vegg og i taket. Her viser vår favoritt snekker, Snekker Niklas, deg hvordan du enkelt lager din egen hjemmelagde spilevegg på 1-2-3. Det fikser du!

Hvordan lage utekjøkken med vask og vannkran Byggmakker

Hvordan lage utekjøkken med vask og vannkran

04.06.2020

Utekjøkken er en het hagetrend om dagen. Det å lage mat ute sammen med familie og venner prioriteres høyt. Snekker Niklas viser deg her hvordan du enkelt kan bygge et flott utekjøkken selv, og flytte matlagingen utendørs.

Slik bygger du søppelskur selv Byggmakker

Slik bygger du søppelskur selv

30.04.2020

Få en ryddig og fin uteplass - Enten det er for å skjule de mindre pene søppelkassene eller hindre at de står hulter til bulter og kanskje triller inn i en bil eller velter slik at måkene får et herremåltid, så er dette kanskje helgens DIY-prosjekt for deg?