StartsidenTips og rådInspirasjon

Flytt ut i hagen

En hagestue er den perfekte løsningen for deg som ønsker å forlenge utesesongen. Med modulbaserte byggesett kan du enkelt oppfylle drømmen om pergola, hagestue eller utebod i hagen.

De siste årene har det blitt trendy å trekke både stue og kjøkken ut på terrassen. I fjor lanserte Talgø sitt nye «Plus Concept» i samarbeid med NOA Byggdesign, et nytt og brukervennlig byggesystem for hage og uterom;

Stort eller lite, åpent eller tett, isolert eller uisolert, med eller uten glass? Valget er ditt!

Hagestuen fungerer som et ekstra rom utenfor husets fire vegger og forlenger sommeren med flere måneder, avhengig av hvor godt isolert den er.

– Undersøkelser viser at vi bruker stadig mer penger på uterommet. Vi bygger mer og tilpasser oss for å være mer ute – til tross for en kort sommer og et ugjestmildt klima. Mens vi før la mer vekt på funksjonalitet og økonomi, er det nå estetikk, holdbarhet og kreativitet som dominerer. Prislappen kommer i andre rekke, forteller Heid Snekvik, Marketingsjef i Talgø.

Plus Concept består av fiks ferdige moduler som er bygget av vedlikeholdsvennlige materialer fra MøreRoyal. Modulene kommer i ulike design som kan kombineres på forskjellige måter, slik at du kan finne den ideelle løsningen for deg.

 
Ut med stua. En praktisk hagestue med en bod og åpen del under tak med store vindusflater for godt lysinnslipp. Hagestuen (modell 1801) har store dobbeldører som gir enkel adkomst til oppbevaringsrommet.Romslig og praktisk. Hagestuen har god plass til både bord, stoler og oppbevaring.

Alle byggesettene i Talgø Plus Concept kan settes sammen på mange forskjellige måter.

– Mange vil kanskje gjøre noe med innsynet fra naboen ved å flytte et vindu, mens andre vil ha døren under tak. Alle byggene er konstruert for full fleksibilitet, legger Snekvik til.

Når bygget er montert er det fiks ferdig, og du slipper maling eller beising. Alt treverk fra MøreRoyal er både trykkimpregnert, kokt i fargsatt olje og krever ikke etterbehandling før etter mange år. Faktisk blir treverket bare finere, med et trendy rustikt utseende med årene.

Populære pergola

En stemningsfull pergola er et perfekt tilholdssted når du vil unne deg en pause i skyggen eller søke le for vinden. Har du grønne fingre, vil i tillegg pergolaen være en utmerket plass for både klatrende- og hengende planter.

Nyt late sommerdager. Denne modellen (Pergola 3001) leveres i MøreRoyal® RB 10 brun og MøreRoyal® RG 25 grå.

– En pergola fungerer både som et frittstående element i hagen, som forlengelse av utgangspartiet, og som overgang mellom forskjellige bygninger. Den er både anvendelig og enkel å montere. Det er nok derfor den blitt veldig populær de siste årene, kommenterer Snekvik.

En pergola i treverk fra MøreRoyal kan plasseres på hvilket som helst underlag. Legger du på tak kan du nyte sene sommerkvelder, selv om regnet skulle komme snikende.

 

Funksjonell multibod for flerbruk

Tilstrekkelig oppbevaringsplass er et evig problem for de aller fleste. Den romslige multiboden fra Talgø kan du sette opp selv på én dag og fylle med alt fra hageredskap til sportsutstyr.

Multiboden har også en liten platting med overbygg. Her kan du sette inn et lite bord med to stoler, og vips så har du et lunt sted for hygge under tak.

For alt du ikke har plass til. En praktisk og lekker multibod med utallige bruksområder og platting under tak for oppbevaring eller møblering. Multiboden (modell 2001) leveres i MøreRoyal® RB 10 brun og MøreRoyal® RG 25 grå.

Smart lagring. Multiboden fra Talgø har både praktisk ute- og inneplass.

Bygg din egen sittegruppe

Den enkle, rustikke sittegruppen av stein fra Asak (Herregård mur) og MøreRoyal treverk fra Talgø er overraskende enkel å bygge – selv for amatører.

- Herregård Mur fungerer som legokloss, så her er det kun fantasien som setter grenser for hva du kan bygge. Denne sittegruppen er svært enkelå sette opp, helt uten tilpasning av steinene, forteller Stig Holterhuset fra Asak Miljøstein.

Møbelsnekker for en dag. Med miljøstein fra Asak og jernbanesviller fra MøreRoyal kan du bygge din egen helårs sittegruppe på 1-2-3.

 

Lys opp steinene

Prikken over ièn for uteplassen er å lyse den opp på en stilig måte. Asak Miljøstein leverer stein med hull som er laget for innfelling av utelys.

In-lite utebelysning er basert på 12V, og er svært enkel å montere. Systemet består av et bredt sortiment lamper som dekker alle soner i hagen.

– Serien «Integrated» består av lamper som kan felles inn i beleggingsstein og mur, enten for å skape stemning eller markere elementer som trapper, murer og inngangsparti, forteller Holterhuset.

Modellene Hyve og Fusion er de mest populære til bruk i sittebenk. Høy kvalitet og god design kjennetegner in-lite, og alle lampene benytter det siste innen LED-teknologi. Det vil si varmt lys, lavt strømforbruk og lang levetid.

La det bli lys. Med belysning i muren er det hyggelig å sitte ute etter mørket har lagt seg.

 

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv  Byggmakker

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv

18.08.2020

Når høstmørket kommer sigende, er utebelysning et must. Les videre og se hvor enkelt du kan lyse opp uteplassen med forskjellige lamper og effekter.

Spilevegg: Slik bygger du den selv  Byggmakker

Spilevegg: Slik bygger du den selv

01.07.2020

Den er en av de største interiørtrendene akkurat nå. I denne artikkelen finner du inspirasjonen og veiledningen du trenger for å bygge spilevegg både inne og ute.

Inspirasjon: Våre mest leste artikler om hager med stein og heller Byggmakker

Inspirasjon: Våre mest leste artikler om hager med stein og heller

15.06.2020

Skal du oppgradere uteplassen i sommer? Vi har vært i arkivet og funnet frem masse inspirasjon om vakre, vedlikeholdsvennlige og kreative uteplasser.

Hagetrender 2020: Slik lager du et helårs uterom  Byggmakker

Hagetrender 2020: Slik lager du et helårs uterom

28.02.2020

Det er spesielt ett viktig element du bør vurdere dersom du drømmer om en funksjonell og vedlikeholdsfri uteplass.