Startsiden

Om Byggmakker

BYGGMAKKER er en av Norges ledende byggevarekjeder. Vi har utsalgssteder over hele landet og selger til både forbrukermarkedet og proffmarkedet. Vi omsetter for ca. 6 milliarder kroner. Byggmakker er eid av finske Kesko som er Nordens ledende byggevarekonsern.

Heia den som begynner!

Vi i Byggmakker heier på alle dere som setter i gang små og store prosjekter. Vi hjelper deg gjerne i gang med tips og råd om alt fra verktøy og materialvalg til fremgangsmåte og lure triks. Og vil du at vi skal gjøre jobben Fiks Ferdig for deg, så står våre dedikerte håndverkere klare til å hjelpe deg med det også.

Byggmakker skal være bransjens mest pålitelige partner og våre kunder skal få alt de trenger hvor de måtte ønske det.

Siste nytt i Byggmakker:

 • Stor test av byggevarehus: Byggmakker er best på kjøkken Byggmakker

  Stor test av byggevarehus: Byggmakker er best på kjøkken

  Link
 • Vellykket åpning av ny butikk Byggmakker

  Vellykket åpning av ny butikk

  Link
 • Byggmakker lanserer Lærlinglekene Byggmakker

  Byggmakker lanserer Lærlinglekene

  Link
 • Ny kjededirektør i Byggmakker Byggmakker

  Ny kjededirektør i Byggmakker

  Link
 • Byggmakker heier på Allsang på Grensen! Byggmakker

  Byggmakker heier på Allsang på Grensen!

  Link
 • Byggmakker vokser og utvider i Førde Byggmakker

  Byggmakker vokser og utvider i Førde

  Link
 • Byggmakker med leveranseavtale til Idéhus Byggmakker

  Byggmakker med leveranseavtale til Idéhus

  Link
 • Byggmakker med innovativt konsept: Lanserer «pop up-butikk» i Bodø Byggmakker

  Byggmakker med innovativt konsept: Lanserer «pop up-butikk» i Bodø

  Link
 • Byggmakker med nye butikker i Grenland Byggmakker

  Byggmakker med nye butikker i Grenland

  Link
 • Byggmakker heier frem de unge Byggmakker

  Byggmakker heier frem de unge

  Link

"Kundefokus og kvalitet i alt vi foretar oss"

Vår visjon

Som Norges ledende byggevarekjede skal vi bygge landet på en bærekraftig måte.

Våre verdier

 • Vi er åpne, ærlige og direkte
 • Viser vei
 • Holder det vi lover
 • Tar ansvar

Kesko Bygg-/teknisk handel i Norge

Byggmakker og Onninen er en del av Kesko og danner den felles organisasjonen av Keskos Bygg-/ og teknisk handel i Norge.

Miljø- og samfunnsansvar

For Byggmakker innebærer samfunnsansvar at vi integrerer sosiale, miljømessige og kvalitetsmessige forhold inn i våre forretningsmessige transaksjoner. Vårt mål er å sørge for et ryddig og ordentlig forhold til våre ansatte, samarbeidspartnere, miljøet og samfunnet generelt. For å oppnå dette stiller Byggmakker en rekke krav, både til oss selv og våre leverandører.

Miljø

Hovedkontoret til Byggmakker Handel AS ble 19 desember 2017 re-sertifisert som miljøfyrtårn. Tiltaket er et ledd i arbeidet med å tilfredsstille de forventninger våre kunder og samarbeidspartnere har til vårt miljøengasjement.

Det innebærer blant annet at vi nå har fått større miljøfokus på forhold som arbeidsmiljø, innkjøp, energibruk, transport, avfall og utslipp.

Byggmakker er medlem av RENAS og som er en landsdekkende innsamlings- og behandlingsordning for næringselektroavfall. Vi er medlem av Grønt Punkt Norge og som administrerer returordningen for emballasje i Norge. Vi er også medlem av RUTERETUR og som er returordningen for kasserte PCB-holdige isolerglassruter. Byggmakker har i tillegg inngått en egen avtale med Veolia knyttet til avfallshåndtering. Alle leverandører til Byggmakker forplikter seg også til å overholde den såkalte REACH-forordningen om forsvarlig håndtering av kjemiske stoffer. I tillegg må leverandørene levere sikkerhetsdatablader SDB (tidligere HMS) inn i vårt stoffkartoteksystem.

Byggmakker er opptatt av å tilfredsstille kundenes ønsker om å handle miljøvennlige tjenester og produkter. Vi har i den forbindelse blant annet utviklet et eget energikonsept og hvor dyktige håndverkere gjennomfører en befaring for å gjøre en vurdering av potensialet for passive energitiltak, som etterisolering og skifte av dører og vinduer. En av årsakene til at Byggmakker kan tilby denne tjenesten er at vi gjennom de siste 4 årene har gjennomført opplæring av nærmere 6000 lokale håndverkere på energi i bygg. Våre kunder kan også kjøpe utvalgte svanemerkede produkter i våre butikker, blant annet kjøkken, maling og sponplater. Byggmakker har en klar policy på ikke å selge produkter utviklet fra regnskogen.

Etisk handel

Byggmakker Handel AS stiller en rekke krav til våre leverandører når det gjelder etisk handel i leverandørkjeden.

Kravene knytter seg til ILOs kjernekonvensjoner og gjelder forhold som blant annet barnearbeid, tvangsarbeid, retten til å organisere seg og forhandle kollektivt, diskriminering og arbeidstid.

Les om krav til leverandør om samfunnsansvar og god opptreden og Code of Conduct - etikske retningslinjer for innkjøp

Historien om Byggmakker

BYGGMAKKER er i dag et moderne varehus med et butikknettverk fra Stavanger i sør/vest til Kirkenes i nord. Kjeden består av 66 utsalg.

Kjeden ble etablert allerede i 1963 under navnet Norgros AS, og var fra starten av et innkjøpssamarbeid for å effektivisere og samkjøre import og agenturvarer. Det gir oss i år anledning til å feire 50 år med kjededrift innenfor byggvare og interiør.

I Byggmakker er vi stolte av vår historie. Og selv om over 50 år med kjededrift er en anselig fartstid, kan flere av våre butikker skilte med sammenhengende drift som er betydelig lenger enn det. Går vi en del av butikkene nærmere etter i sømmene, viser det seg raskt at flere har drevet med byggvarer i over 100 år. Det er en god historie å ha med seg i det videre arbeide for å gjøre Byggmakker sin visjon om å hjelper kunden med å oppfylle drømmen om det gode liv til virkelighet.

I 2005 kjøpte det finskeide selskapet Kesko Norgros Handel, og Byggmakker fikk en industriell eier som forsterker vår posisjon i det norske markedet.

Bli medlem i Byggmakker-Kjeden

I Byggmakker er det medlemsbedriftene som har hovedansvaret for drift, utvikling og lokal vekst - det er de som er den egentlige Byggmakkeren!

Hvorfor bli medlem i Byggmakker, se filmen:

Kjeden sentralt støtter den lokale driften spesielt innen tre kjerneområder:

 • Vi skal sikre optimale innkjøp med de beste betingelsene uten å binde medlemmene på hender og føtter.
 • Vi skal som alltid være best på markedsføring.
 • Vi skal supplere med effektive, verdiøkende tjenester til fornøyde medlemmer. På den måten legger vi til rette for at medlemmene kan drive sin butikk på en effektiv og lønnsom måte. Og da styrker vi posisjonen som den beste byggevarekjeden for selvstendige byggevareforhandlere.

"Byggmakker skal være den beste og mest lønnsomme byggevarekjeden for selvstendige byggevareforhandlere"

Vi ønsker flere medlemmer

Vil du vite mer om oss - ta kontakt med:

Petter Knutsen
Kjededirektør Byggmakker Handel AS
Tlf: +47 90 66 43 66
E-mail: [email protected]