Startsiden

Om Byggmakker

BYGGMAKKER er en av Norges ledende byggevarekjeder. Vi har utsalgssteder over hele landet og selger til både forbrukermarkedet og proffmarkedet. Vi omsetter for ca. 5 milliarder kroner. Byggmakker er eid av finske Kesko som er Nordens ledende byggevarekonsern.

SLIPP LØS HÅNDVERKEREN I DEG

Nordmenn er verdensmestre i oppussing, og alle verdensmestre trenger et støtteapparat. Vi i Byggmakker legger til rette for at du skal lykkes, enten du skal i gang med et lite eller stort prosjekt. Vi diskuterer gjerne fremgangsmåte og smarte løsninger med deg, og i butikkene våre kan du få gode tips og råd om verktøy og materialvalg.

 • Dyktige fagfolk som gir gode råd
 • Bare produkter av høy kvalitet
 • Konkurransedyktige priser og gode tilbud
 • Formidling av de beste håndverkerne om du vil ha jobben gjort fiksferdig
 • Enkle tjenester for hjemlevering eller tilhengerutlån
 • Fleksible betalingsløsninger

VI LEGGER TIL RETTE FOR AT DU SKAL LYKKES!

 

Siste nytt i Byggmakker:

 • Byggmakker vinner 10 offentlige rammeavtaler Byggmakker

  Byggmakker vinner 10 offentlige rammeavtaler

  Link
 • Byggmakker og Onninen samles i ett selskap – merkevarene består Byggmakker

  Byggmakker og Onninen samles i ett selskap – merkevarene består

  Link
 • Byggmakker fortsetter veksten Byggmakker

  Byggmakker fortsetter veksten

  Link
 • Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge Byggmakker

  Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge

  Link
 • Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal Byggmakker

  Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal

  Link
 • Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe Byggmakker

  Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe

  Link
 • Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker Byggmakker

  Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker

  Link
 • Suverent resultat i 2020 – starter 2021 med åpning av ny Byggmakker-butikk i Bodø Byggmakker

  Suverent resultat i 2020 – starter 2021 med åpning av ny Byggmakker-butikk i Bodø

  Link
 • Ny administrerende direktør i Carlsen Fritzøe Byggmakker

  Ny administrerende direktør i Carlsen Fritzøe

  Link
 • Byggmakker legger til rette for digital handel med kunder fra det offentlige Byggmakker

  Byggmakker legger til rette for digital handel med kunder fra det offentlige

  Link

Kesko Bygg-/teknisk handel i Norge

Byggmakker og Onninen er en del av Kesko og danner den felles organisasjonen av Keskos Bygg-/ og teknisk handel i Norge.

Miljø- og samfunnsansvar

For Byggmakker innebærer samfunnsansvar at vi integrerer sosiale, miljømessige og kvalitetsmessige forhold inn i våre forretningsmessige transaksjoner. Vårt mål er å sørge for et ryddig og ordentlig forhold til våre ansatte, samarbeidspartnere, miljøet og samfunnet generelt. For å oppnå dette stiller Byggmakker en rekke krav, både til oss selv og våre leverandører.Miljøfyrtårn
Hovedkontoret til Byggmakker Handel AS ble 19 desember 2017 re-sertifisert som miljøfyrtårn. Tiltaket er et ledd i arbeidet med å tilfredsstille de forventninger våre kunder og samarbeidspartnere har til vårt miljøengasjement.

Det innebærer blant annet at vi nå har fått større miljøfokus på forhold som arbeidsmiljø, innkjøp, energibruk, transport, avfall og utslipp.

PEFC sertifisering
KESKO fremmer FNs bærekraftige utviklingsmål i sin strategi og arbeid for bærekraftig utvikling. Vår virksomhet støtter FNs 17 mål for bærekraftig utvikling og etterlever EUs tømmerdirektiv. Byggmakker Handel AS har som mål kun å kjøpe trelast og trebaserte plater fra PEFC sertifiserte leverandører. Byggmakker Handel AS er sertifisert iht. regler gitt i PEFC ST 2002:2013 med sertifikatnummer NTI-619

Byggmakker er medlem av RENAS og som er en landsdekkende innsamlings- og behandlingsordning for næringselektroavfall. Vi er medlem av Grønt Punkt Norge og som administrerer returordningen for emballasje i Norge.

Vi er også medlem av RUTERETUR og som er returordningen for kasserte PCB-holdige isolerglassruter. Byggmakker har i tillegg inngått en egen avtale med Veolia knyttet til avfallshåndtering. Alle leverandører til Byggmakker forplikter seg også til å overholde den såkalte REACH-forordningen om forsvarlig håndtering av kjemiske stoffer. I tillegg må leverandørene levere sikkerhetsdatablader SDB (tidligere HMS) inn i vårt stoffkartoteksystem.

Våre kunder kan kjøpe utvalgte svanemerkede produkter i våre butikker, blant annet gulv, kjøkken, maling og sponplater. Byggmakker har en klar policy på ikke å selge produkter utviklet fra regnskogen.

Etisk handel

Byggmakker Handel AS stiller en rekke krav til våre leverandører når det gjelder etisk handel i leverandørkjeden.

Kravene knytter seg til ILOs kjernekonvensjoner og gjelder forhold som blant annet barnearbeid, tvangsarbeid, retten til å organisere seg og forhandle kollektivt, diskriminering og arbeidstid.

Les om krav til leverandør om samfunnsansvar og god opptreden og Code of Conduct - etikske retningslinjer for innkjøp

Historien om Byggmakker

BYGGMAKKER er i dag et moderne varehus med et butikknettverk fra Stavanger i sør/vest til Kirkenes i nord. Kjeden består av 89 utsalg.

Kjeden ble etablert allerede i 1963 under navnet Norgros AS, og var fra starten av et innkjøpssamarbeid for å effektivisere og samkjøre import og agenturvarer. Det gir oss i år anledning til å feire 50 år med kjededrift innenfor byggvare og interiør.

I Byggmakker er vi stolte av vår historie. Og selv om over 50 år med kjededrift er en anselig fartstid, kan flere av våre butikker skilte med sammenhengende drift som er betydelig lenger enn det. Går vi en del av butikkene nærmere etter i sømmene, viser det seg raskt at flere har drevet med byggvarer i over 100 år. Det er en god historie å ha med seg i det videre arbeide for å gjøre Byggmakker sin visjon om å hjelper kunden med å oppfylle drømmen om det gode liv til virkelighet.

I 2005 kjøpte det finskeide selskapet Kesko Norgros Handel, og Byggmakker fikk en industriell eier som forsterker vår posisjon i det norske markedet.

Bli medlem i Byggmakker-Kjeden

I Byggmakker er det medlemsbedriftene som har hovedansvaret for drift, utvikling og lokal vekst - det er de som er den egentlige Byggmakkeren!

Kjeden sentralt støtter den lokale driften spesielt innen tre kjerneområder:

 • Vi skal sikre optimale innkjøp med de beste betingelsene uten å binde medlemmene på hender og føtter.
 • Vi skal som alltid være best på markedsføring.
 • Vi skal supplere med effektive, verdiøkende tjenester til fornøyde medlemmer. På den måten legger vi til rette for at medlemmene kan drive sin butikk på en effektiv og lønnsom måte. Og da styrker vi posisjonen som den beste byggevarekjeden for selvstendige byggevareforhandlere.

"Byggmakker skal være den beste og mest lønnsomme byggevarekjeden for selvstendige byggevareforhandlere"

Vi ønsker flere medlemmer

Vil du vite mer om oss - ta kontakt med:

Per Hangerhagen
Direktør Medlemmer/ partnere   
Tlf: +47 915 71 262
E-post: [email protected]