K-Rauta-hero-banner
Artikler

DIY: Hvordan bygge solstol i betong

Møbler i betong er supertrendy og passer godt til en avslappet og skandinavisk stil. Her finner du oppskrift for å kunne lage din egen.

Slitesterk og varig

Møbler i betong har en slitestyrke du skal lete lenge etter. Dette er stolen for deg som ønsker noe litt annerledes enn naboen.

Hvordan bygge solstol i betong:

Del til ben ca 50 kg betong, del til rygg ca 75 kg betong og sokkel 100 kg betong.

Mål lengden på kroppen som skal bruke solstolen mest, rygg og fra hofte til kne.

Lag en enkel forskaling til halvparten med behagelig bøy i hofte/kne, som brukes 2 ganger. Her er det brukt tynne treplater på 5-6 mm. Det blir da støpt en gang med den ene siden rett vei opp og en med vrang side opp når de settes på sokkelen.

Armering som K131 nett klippes til og bøyes så det passer nede i forskalingen. Husk armeringen skal ligge midt i støpen.

5 cm eller tynnere betongplate støpt i Weber B20 i passe stiv konsistens, andre typer betong som Weber B30, 930, 931 eller Hobbybetong kan også brukes. De gir hver sin spesielle struktur og glans i sluttproduktet, det begynner grovt og slutter med den glatteste overflaten på nevnte premixprodukter. (B20, B30, 930, 931 og Hobbybetong)

Sokkel kan støpes med en forskaling som passer undersiden av elementene eller en kan bruke treverk som er lettere å tilpasse.

LES OGSÅ: BYGG BLOMSTERKASSER I BETONG

Tyverisikker

Med en solstol i betong behøver du ikke bekymre deg for at den skal bli stjålet. Med en komplett vekt på ca. 225kg, så står den stille der den blir plassert.

Invester i en myk madrass

Det kan være lurt å investere i en myk madrass i og med betong ikke er det mykeste materialet å slappe av på.

......Og da sier vi bare - ha en avslappende sommer i solstolen din. Ba-bom-pi-bom

SE VÅRT UTVALG AV SEMENTPRODUKTER

Har du lyst til å vise frem det ferdige prosjektet ditt? Tag oss på Facebook eller Instagram med @byggmakker