K-Rauta-hero-banner
Artikler

Gjør hjemmet ditt smart og trygt med kodelås til ytterdøren

Er du en av dem som gjemmer husnøklene i blomsterpotter eller under dørmatta? Har du låst deg ute og måtte ringe en dyr låsesmed? Hender det at barna glemmer nøklene og må stå ute til du kommer hjem? Hvis du kjenner deg igjen – det eneste du trenger for å gjøre hverdagen enklere og tryggere er en kodelås til ytterdøren.

Vi får stadig flere teknologiske duppeditter i hjemmene våre, og mange av oss har anskaffet seg kodelås til ytterdøren. Men er det denne eller den tradisjonelle nøkkelvarianten det selges mest av?

– Det er fortsatt den vanlige de fleste velger, men den elektroniske dørlåsen blir mer og mer populær. Dette har nok litt å gjøre med at de ser stadig finere ut, sier Vegard Tømmervold, som er selvbyggerkonsulent hos Byggmakker Tiller.

Noen tror kanskje at man må lære seg og beherske ny teknologi når man har ytterdør med kodelås, men det kan Vegard avkrefte.

– De er svært enkle i bruk. Du bruker en kode, fingeravtrykkleser eller app for å låse og åpne. Elektroniske dørlåser har også en nøkkel, dersom du låser deg ute.

En del av oss vil nok synes det er skummelt at en kodelås til ytterdøren går på batteri. For hva skjer når det går tomt?

– Det er her nøkkelen kommer inn i bildet. Denne ligger bak et deksel, så det er bare å bruke den til du har satt inn nye batterier. Fordelen med en slik løsning er jo at den elektroniske dørlåsen ikke blir påvirket av et eventuelt strømbrudd. Du har også mulighet til å bruke et 9 volts batteri – bak dekselet er det to poler du kan legge det inntil, slik at du får låst opp.

– Er en elektronisk dørlås noe du anbefaler til alle hjem?

– Ja, det vil jeg absolutt gjøre. Jeg har en selv, og er veldig fornøyd. Blant annet behøver jeg ikke å holde meg hjemme, men isteden legge inn en midlertidig kode hvis jeg får en håndverker på besøk. Og har du barn eller er glemsk selv, trenger du aldri mer å ta med deg nøkler eller bekymre deg dersom de blir borte.

Tribe kodelås til ytterdøren – trygghet for hele familien

Hos Byggmakker finner du den elektroniske dørlåsen Tribe, som er produsert av Habo. Men hvorfor er akkurat denne valgt?

– Habo er en anerkjent og tradisjonsrik produsent av kodelås til ytterdøren. De har en flott design og finish – selv synes jeg den er en av de fineste på markedet. I tillegg har de god kvalitet og er svært driftssikre, forteller Vegard.

habo tribe 800x480

Modellen deres heter Tribe 2, og kommer i to forskjellig farger – sort og sølv. Under “panseret” er ellers alt likt.

– Denne har alt, og det er det faktisk ikke alle elektroniske dørlåser som har. Her kan du bruke fingeravtrykk, kode, app og nøkkel. Den er med andre ord veldig trygg og sikker, og igjen må jeg få trekke frem designet.

Tribe 2 gjør ikke bare hverdagen din tryggere og sikrere, den gjør den enklere også. Om noen ønsker å komme inn i hjemmet ditt, som for eksempel hvis du får venner på besøk og er forsinket fra jobben, kan du gi dem tilgang.

– En annen fordel er at du kan lagre inntil 99 fingeravtrykk, dersom du har en virkelig stor familie. Og så er det en ting som er viktig å få med: Elektronikk, kulde og fuktighet hører gjerne ikke så bra sammen, men Tribe 2 funker uansett vær. Det betyr at om det er varmt eller kaldt, sol, regn eller snø kan du være sikker på at du aldri blir låst ute igjen.

Dette er fordelene med kodelås til ytterdøren fra Tribe

  • Voksne og barn trenger aldri mer å bekymre seg for å glemme eller miste nøkler.
  • Du trenger ikke å stadig file nye nøkler.
  • Hele familien kommer inn med fingeravtrykk.
  • Om barna dine glemmer koden, kan du slippe dem inn.
  • Koden kan enkelt skiftes når du ønsker det.
  • Du kan aktivere midlertidige koder for håndverkere, eller hvis du får en pakke på døren.
  • Du unngår dyre besøk fra låsesmeden.

Tribe Smartboks – gjør kodelåsen til ytterdøren enda smartere

Ønsker du en enda mer fleksibel hverdag, kan du komplettere den med en elektronisk dørlås med en Tribe 2 Smartboks.

– Denne har den samme appen som dørlåsen, men du får med en del tilleggsfunksjoner. Et eksempel er at du kan sjekke om døren er låst eller ulåst, og om den er åpen eller lukket. Har du montert flere Tribe 2 dørlåser kan du gi dem egne navn som “inngangsdør” og “terrassedør”, og styre alle med én Smartboks, forklarer Vegard.

Har du behov for det, kan du planlegge og tidsbestemme koder i forkant. Og ikke minst – med Smartboks kan hvert familiemedlem velge sin egen kode, hvilket gjør det enkelt for barna å velge en de garantert vil huske.

– Og for å være 100 prosent sikker på at batteriet aldri går tomt, gjør Smartboks at du kan sjekke status i appen.

– Er Smartboks noe man bør ha, eller klarer man seg med kodelås til ytterdøren?

– Det kommer jo an på behov. Er dere to, holder det kanskje med kodelås til ytterdøren. Men pusser du opp eller har barn, er det ingen tvil om at Smartboks forenkler hverdagen for hele familien.

U-verdi – dette må du vite før du kjøper vinduer og ytterdører

Sikkerhetsdører fra Swedoor

Når du skal ha ny lås – er du samtidig på jakt etter en ny ytterdør? I så fall har Swedoor et stort utvalg av sikkerhetsdører. Disse er sertifisert etter en standardklassifisering, som blant annet innebærer at de skal stå i mot innbruddsforsøk i minst 20 minutter. Kombinerer du denne med en elektronisk dørlås, gjør du det enda vanskeligere for tyver og andre ubudne gjester. Kanskje du bør vurdere en sikkerhetsdør på terrassen også?

swedoor cifro 800x480

– Dette gjør at du og familien sover tryggere om natten, og kan dra på ferie uten å bekymre dere for å komme tilbake til et hus som er tømt for verdisaker. Noen av Swedoors dører har dessuten ekstra sikkerhet mot brann og røyk – hvilket gjør dere enda tryggere, sier Vegard.

Hos Swedoor kan du til og med designe din egen dør med en app! Last ned Door Designer fra App Store eller Google Play, ta bilde av døren du har og så er du gang.

swedoor app 800x480

– Da kan du leke, mikse og trikse deg frem til du finner den som passer best til hjemmet ditt – med eller uten glass, klassiske eller moderne, og slett eller med mønster. Kanskje du til og med finner en sprek farge som løfter hjemmet ditt?

Her ser du Byggmakkers utvalg av ytterdører fra Swedoor

Kodelås til ytterdøren er enkel å montere

Dersom du nå har bestemt deg for elektronisk dørlås – lurer du på om du kan montere den selv? Ifølge Vegard er svaret på dette “ja”.

– De fleste vil klare å sette inn Tribe 2 uten hjelp, det er stort sett bare å tilpasse låsen til døren. Du trenger heller ikke å koble til noe, så det skal ikke være vanskeligere enn å sette inn en vanlig lås. Det er veldig forbrukervennlig, da det så og si er umulig å gjøre feil.

Om du ikke ønsker å montere selv, kan Byggmakker hjelpe deg – og samtidig finne en dør som passer til hjemmet ditt.

– Selvfølgelig! Om du vil ha montert både elektronisk dørlås og ytterdør av en proff håndverker, gjør vi det Fiks Ferdig for deg.

Så enkelt monterer du Tribe 2

Så enkelt monterer du Tribe 2

Har du et prosjekt på gang? Vi legger til rette for at du skal lykkes!

Kom til oss i Byggmakker – vi har alt du trenger slik at du kan slippe løs håndverkeren i deg. Hos oss får du gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser på prosjektet ditt, uansett om det er stort eller lite. Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.