K-Rauta-hero-banner
Artikler

Derfor er vinylgulv helt unikt

Med vinylgulv får du et pent, autentisk og slitesterkt gulv som varer år etter år. Og hvis ikke det høres bra nok ut, finnes det enda flere grunner til å velge nettopp denne gulvtypen.

Vinylgulv kommer i mange forskjellige farger, mønster og imitasjoner – fra klassisk treverk til betong og stein. Og i dag er kvaliteten og utførelsen så god at det nesten er umulig å se forskjell fra ekte vare. Men de aller største fordelene ligger i gulvets unike egenskaper, skal vi tro Terese Evjen, som er selger hos Byggmakker Gunvald Johansen i Bodø.

tarkett vinylgulv starfloor click ultimate bleached oak natural 800x480

Naturlig eik: Vinylgulvet Starfloor Click Ultimate Bleached Oak Natural. Foto: Tarkett

– Klikkvinyl er vannbestandig, slitesterkt, lyddempende, enkelt å vedlikeholde og lett å legge, sier hun og legger til at gulvet også føles mykt og er behagelig å gå på. 

Da er det kanskje ikke så rart at vinylgulv er populært blant Byggmakkers kunder. 

– Vi selger mye av det. Du kan ha klikkvinyl i alle rom unntatt våtrom, og her hos oss går det mest til yttergang og kjøkken, men også til stue og soverom – det kommer helt an på hva kunden er ute etter. Og fordi det er så slitesterkt selger vi mye til butikker og frisørsalonger. 

Sjekk ut årets gulvtrender

Vinylgulv er det perfekte familiegulvet

Klikkvinyl er motstandsdyktig mot skader og slitasje fra sko og møbler, og tåler å bli utsatt for vann, søl og høy gangtrafikk. Derfor egner gulvet seg like godt i private hjem som i næringsbygg, og er det perfekte gulvet for hverdagslivet. En annen klar fordel er at vinylen er formstabil, og ikke påvirkes av luftfuktighet og tørke slik som gulv med trekjerne og fiber. 

Gulvprodusentene Tarkett og Kährs er to av leverandørene som leverer vinylgulv av god kvalitet til Byggmakker. 

– Dette er leverandører som har holdt stand lenge, og vi er derfor trygge på at de leverer bra varer.

Se det store utvalget vårt av vinylgulv her 

Vinylgulv fra Tarkett

Vinylgulvet Starfloor Click Ultimate fra Tarkett er et smart og solid gulv med en sterk komposittkjerne, som gjør at det tåler temperatursvingninger godt. Kolleksjonen har 15 lekre tre- og steindesign som er nøye utvalgte for å matche nordiske interiørstiler.

tarkett vinylgulv starfloor click ultimate -stylish oak grey 800x480

Nydelig grå eik: Vinylgulvet Starfloor Click Ultimate Stylish Oak Grey. Foto: Tarkett

– Dette gulvet har en integrert skumbakside som også er støydempende og gjør gulvet behagelig å gå på. Vi selger spesielt mye av designet Bleached Oak Brown som har et naturlig utseende i tre, og Timeless Concrete som ligner steinfliser. Sistnevnte er populær både i gangen og på kjøkkenet. 

Vinylgulv fra Kährs

Serien Luxury Tiles fra Kährs består av åtte design i treimitasjon og åtte design i steinimitasjon – alle med et vakkert og naturlig utseende. En keramisk coating gjør overflaten motstandsdyktig mot riper og hakk, mens det vanntette materialet hindrer at søl gir varige skader.

kahrs vinylgulv lucania 800x480

Steindesign: Kährs vinylgulv Lucania

– Kährs har også en kjekk gulvtjeneste på nett der du kan legge inn et bilde av rommet og bytte mellom gulvene de har. Da blir det lettere å få et inntrykk av hvordan de vil se ut hjemme hos deg. 

Lett å klikke gulvet sammen

Felles for vinylgulvene fra både Tarkett og Kährs er at de ftalatfrie, som legger til rette for et sunt og godt innemiljø. Og klikkvinyl er laget for at du skal kunne klare å legge det selv. 

– Gulvene er enkle å legge. Klikksystemet og metoden minner om samme måte man legger parkett, sier Terese og tipser samtidig om å lese leggeanvisningene før du setter i gang. 

kahrs vinylgulv olympus 800x480

Smart på kjøkkenet: Kährs vinylgulv Olympus

– Åpne gjerne to-tre pakker, så du ser hva du har å jobbe med og husk at du alltid må akklimatisere gulvet før legging.

Kährs Luxury Tiles består av fliser og planker som låses sammen med det enkle 5G-klikksystemet, noe som gir utmerket stabilitet sammen med den solide kjernen. Tarkett Starfloor Click Ultimate legges også enkelt med bare et klikk. Begge gulvtypene kan legges oppå eksisterende gulv eller på varmekabler – du trenger hverken underlag eller lim.

Fordeler med å legge vinylgulv

  • Det legges hundre prosent støvfritt
  • Du trenger ikke bråkete verktøy – kun en skarp kniv, metallinjal, hammer og slagkloss
  • Bordene kan legges direkte på ujevne undergulv, for eksempel flis
  • Det bygger lite i høyden (ca. 6 mm)
  • Gulvet har god demping og høy slitestyrke
  • Du kan bruke gulvet umiddelbart etter legging

Få god hjelp til valg av vinylgulv

Som alltid er du hjertelig velkommen innom din nærmeste Byggmakker for god hjelp og råd når du skal velge deg ut et nytt gulv.

– Du får mulighet til å låne med deg prøver hjem for å se det i lyset du har hjemme, og vi kan hjelpe deg med å regne ut hvor mye gulv du bør ha. Det eneste du må vite er størrelsen på rommet, altså lengde ganger bredde, avslutter Terese. 

Ønsker du deg nytt vinylgulv, men har ikke tid eller mulighet til å legge gulvet selv? Da gjør Byggmakker gjerne jobben for deg. Les mer om Fiks Ferdig Gulv her.

Har du et prosjekt på gang? Vi legger til rette for at du skal lykkes!

Kom til oss i Byggmakker – vi har alt du trenger slik at du kan slippe løs håndverkeren i deg. Hos oss får du gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser på prosjektet ditt, uansett om det er stort eller lite. Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.