K-Rauta-hero-banner
Artikler

Med Walls2Paint får du nytt rom på én dag

Vil du ha nye og slette vegger, men synes det blir for mye jobb med å montere, sparkle, pusse og grunne før du maler eller tapetserer? Da bør du stifte nærmere bekjentskap med Walls2Paint – veggplatene som oppfyller ikke bare tre, men fire ønsker på én gang: Raskt, enkelt, rimelig og lekkert.

Walls2Paint fra norske Forestia er kanskje ukjent for de fleste av oss, men årsaken er så enkel at det er et relativt nytt produkt. I folkeopplysningens navn spurte vi derfor proffselger Lars Følgesvold hos Byggmakker Kragerø hva Walls2Paint er.

– Det er en ferdig grunnet og tapetsert plate du skrur direkte på veggen, så det kan ikke bli enklere. Den er også genial hvis du ikke liker å sparkle og pusse, og det er det vel for så vidt ingen som gjør.

– Kan man bruke Walls2Paint i alle rom?

– Ja, bortsett fra på baderommet.

walls2paint-tapetsert-med-della-coral-fra-sandberg-800x480

Foto: Forestia.

Forskjellene på Walls2Paint og gips

For å illustrere nærmere hva Walls2Paint er, spør vi Lars om han kan sammenligne det med et mer kjent materiale, nemlig gips.

– Enkelt forklart er Walls2Paint en sponplate og dermed levende, mens gips er et mineral og dermed dødt. Til tross for ulikhetene, har de mange av de samme bruksområdene.

Så er jo spørsmålet om det ene bør foretrekkes fremfor det andre når man pusser opp?

– Det er ingen regler for dette som sådan. Gips er et godt produkt vi selger masse av, og du får det i mange kvaliteter og prisklasser. Lyddempingen på gipsplater er nok bedre, de er rimeligere og i tillegg er ikke sponplater egnet for tak. Det er også slik at gips er mer egnet for brannsikring. Og skal du ha listefrie vegger bør du bruke gips.

Ellers er det ifølge Lars fritt frem for Walls2Paint, som også har noen ess i ermet. Det første merker du allerede når du skal håndtere og transportere det. Walls2Paint er lettere å bære og enklere å få med seg.

– Walls2Paint-platene er 60 centimeter brede. Gips er 120 centimeter bred og er tyngre. Monteringen tar omtrent like lang tid, men med Walls2Paint slipper du støv og bøss. I tillegg er det genialt til rehabilitering, fordi det kan skrus rett på vegg eller stendere. Bare husk at dersom du skal montere Walls2Paint på betong- eller murvegg, må du lekte ut først.

Etter at monteringen er gjort, slipper du også unna mye arbeid med Walls2Paint.

– Gips må du sparkle og pusse minst tre ganger før du kan grunne, og så male eller tapetsere. Walls2Paint er ferdig grunnet med tapet, og skal ikke sparkles. Platene er klare for maling eller tapet med en gang de er satt opp, til og med på skjøtene. Det gjør at med Walls2Paint sparer du tid.

Når veggen er “i bruk”, kan du fint henge opp tyngre bilder og til og med en liten bokhylle rett på platene. Du trenger med andre ord ikke spesialskruer eller et eget opphengssystem.

Dette er årets fargetrender!

forestia-walls2paint heksagon-800x480

Walls2paint åpner opp for kreative løsninger. Foto: Forestia.

Slik monterer du Walls2Paint

Platene leveres i fire lengder fra 239 til 300 centimeter, slik at det blir enkelt for deg å finne den som passer best. Bredden er som nevnt 60 centimeter, og tykkelsen er 1,2 centimeter. Og før du setter i gang, skal platene akklimatiseres i tre døgn i rommet de skal settes opp i.

– Da kan du bruke tiden på å skaffe deg verktøyet du kanskje mangler. Med det sagt er sjansen stor for at du har det meste allerede. Du kommer langt med vater, meterstokk, sag eller kappsag, PVAc Vinterlim eller lignende, fugemasse, hammer og selvsagt en drill, forklarer Lars.

Dersom du skal montere platene på en stendervegg, må disse ha en avstand på 60 centimeter målt fra midten. Husk å sjekke at veggen er rett. I tillegg bør du ha spikerslag som ligger horisontalt, med en avstand på 80 centimeter – også målt fra midten.

– Horisontale spikerslag er ikke nødvendig som sådan, men det gjør veggen mer stabil samtidig som du kan henge ting som veier mer på den. De fleste bruker Walls2Paint på eksisterende vegg, og dersom du gjør det er det bare å “gønne på”.

forestia-walls2paint-siste-plate-drilles-paa-plass-800x480

Gjør jobben til et hyggelig familieprosjekt. Foto: Forestia.

Så enkelt setter du opp Walls2Paint

  • Montere
  • Male eller tapetsere
  • Ferdig

Og sånn gjør du det

  1. Sett den første platen i et hjørne, og sørg for at du har 5 millimeter klaring mot hjørnet, gulvet og taket. Så driller du inn skruene med en avstand på 20 centimeter. Bruker du spiker eller kramper, går du ned til 15 centimeters avstand.
  2. Når platen er på plass, limer du en fyldig streng langs skjøten.
  3. Så fester du neste plate i den forrige, og skyver dem sammen til skjøten er usynlig. Om du ikke får dem helt inntil hverandre, kan du bruke en planke og slå forsiktig.
  4. Og slik fortsetter du til rommet er ferdig, og du har fått slette, slitesterke og skrufaste vegger.

– Dette ser jo veldig enkelt ut. Hvor mye rekker man på en dag?

– Hvis du er tålelig handyman eller handywoman klarer du stuen din i løpet av en lørdag. En proff kan gjøre det på et par timer.

handy-vegg-montering-800x480

montere-walls2paint-skrutrekker-800x480

Wall2paint er enkelt å montere. Begge foto: Forestia.

Vi hjelper deg å montere MDF-plater!

For apropos proff – Walls2Paint tar kort tid å sette opp, men dersom du føler du er i kategorien “ti tommeltotter” er det god hjelp å få. Om du ikke kan eller vil gjøre det selv, kommer Byggmakker til unnsetning.

– Da gjør vi jobben Fiks Ferdig for deg. Hos alle Byggmakker-varehus formidler vi håndverkere, om det er så er malere, snekkere eller elektrikere til gulv, tak eller vinduer – eller å montere Walls2Paint. Uansett hva du skal gjøre og ønsker å pusse opp, setter vi deg i kontakt med akkurat den eller de håndverkerne du trenger.

Alle trenger en makker!

Kom til oss i Byggmakker – vi er makkeren din, og her får du alt du trenger til prosjektet ditt.

Uansett om du har et stort eller lite prosjekt på gang, forenkler vi hverdagen din og legger alt til rette for at du skal lykkes. Hos oss får du høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester – til hyggelige priser.

Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enda enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Slik kapper du Walls2paint veggplater

Slik kapper du Walls2paint veggplater