K-Rauta-hero-banner
Artikler

Slik legger du terrassebeis - og får den til å vare

Er det er på tide å gi terrassen litt omsorg? Vi kan love det at det ikke tar lang tid! Starter du i dag, kan du ha grillfest i morgen på ren og nybeiset terrasse.

– Det er viktig å holde terrassen ved like så den ikke blir tørr og flisete, og enda verre – at den får sprekker. Da kan det bli vanskelig å få den hel og pen igjen, sier Margrethe Sørensen, malingansvarlig hos Byggmakker i Larvik.

byggmakker slik beiser du terrassen 1 800x480

Den beste måten å sjekke terrassen på, er å se og kjenne på den. Og telle til tre.

– De fleste terrassebeiser holder i inntil tre år før du må beise på nytt. Vedlikeholdsintervallet avhenger av kvalitet på beisen, klima og hvor mye du bruker terrassen. Andre forhold som spiller inn er om du har tak over terrassen og om den ligger vestvendt eller sydvendt.

Har du ikke terrasse? Da kan vi bygge den Fiks Ferdig for deg!

Før du starter

Når du skal beise terrassen er det viktig at underlaget er helt rent og tørt før du starter.

– Da kan du gjerne bruke Stabil Terrasserens sammen med en Jordan terrasseskrubb, og så børste og skure det skikkelig inn. Ta små områder av gangen, og husk å skylle godt med vann etterpå, forklarer Margrethe. Hun har også to gode tips om effektive vaskemidler til rengjøring og klargjøring før du beiser.

– Stabil Terrasserens kan i mange tilfeller fungere som en beisfjerner, bare du bruker litt tid og vasker flere ganger. For å få vekk gammel beis kan du også bruke Trebitt Terrassebeisfjerner.

Ny terrasse på gang? Dette må du vite!

Trebitt-terrasserens-800x480

Hvordan påføre terrassebeis?

Ifølge Margrete er det ikke så nøye hva slags beis du velger. Forskjellen er at oljebasert er litt blankere enn vannbasert.

– Det viktigste er hvilken farge du vil ha på terrassen, og nå har blant annet Jotun mange fine du kan velge blant. Stort sett alle terrassebeiser har den samme holdbarheten, og jo oftere du vedlikeholder, desto bedre og lenger sitter den på terrassebordene.

Når det gjelder selve beisejobben anbefaler hun deg å bruke en terrasserulle fra Jordan med forlengerskaft, slik at du slipper å krabbe rundt på knærne. Om du foretrekker det, kan du bruke en malekost for terrassebeis.

– Med rullen tar du to og to terrassebord. Vær nøye med å legge på riktig mengde beis, altså et tynt nok lag. Det beste rådet er å følge bruksanvisningen nøye. Husk å fjerne overskytende beis så den ikke får en film på toppen, da det fort vil forårsake flassing.

I de aller fleste tilfeller holder det med ett strøk. Legger du på flere, kan det også føre til beisfilm.

På spørsmål om hvordan man best mulig holder terrassen ved like, svarer Margrethe at det viktigste er å være forsiktig slik at du ikke skraper opp treverket – for eksempel når du måker snø på terrassen om vinteren.

– Hva med vask og vedlikehold når man ikke skal beise?

– Da bruker du Jotun Husvask og Soppfjerner til vårrengjøringen, som du bør ta hvert år. Den er langtidsvirkende og tar vekk alger, sopp og andre spor etter vinteren, avslutter Margrethe.

Få terrassen Fiks Ferdig!

fiks-ferdig web-bilder terrasse logo

Drømmer du om en ny terrasse, men kan ikke, eller ønsker ikke å gjøre jobben selv? Fortvil ikke!

Vi fikser gjerne terrassen for deg! Vi kjenner nemlig de beste håndverkerne der du bor, og gjennom tjenesten Fiks Ferdig kan du være sikker på at alle regler og forskrifter blir fulgt. Ikke minst får du en lekker og holdbar terrasse som varer i mange, mange år!

Les mer om Fiks Ferdig fra Byggmakker!

Alle trenger en makker!

Kom til oss i Byggmakker – vi er makkeren din, og her får du alt du trenger til prosjektet ditt.

Uansett om du har et stort eller lite prosjekt på gang, forenkler vi hverdagen din og legger alt til rette for at du skal lykkes. Hos oss får du høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester – til hyggelige priser.

Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enda enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.