K-Rauta-hero-banner
Artikler

Derfor er HMS og personlig verneutstyr viktig for proffen

Med varm kaffe og hjerter som brenner for personlig verneutstyr, stiller HMS-teamet til Byggmakker gjerne opp på byggplassen. Vi møter Heidi Flesvik, Salgssjef Proff HMS i Byggmakker på kundebesøk.

– Dette er en populær aktivitet vi startet for å være en aktør som bidrar til færre uønskede hendelser, ved å øke bevissthet og friske opp kunnskap rundt bruk av personlig verneutstyr. Aktiviteten gjør vi alltid i samarbeid med lokal HMS-ledelse og skreddersyr temaene til det enkelte prosjektet vi besøker, sier Heidi.

For innsatsviljen til Heidi er kanskje ikke som folk flest. Hun sitter nemlig ikke bare på gjerdet og venter på at produsentene skal sende sitt standardsortiment på døra. Hun vil bli skitten på fingrene. Derfor kler hun seg gjerne i full HMS-bunad for å oppsøke kunder på byggeplassen.

For det er der ute hun blir kjent med de faktiske behovene til kundene, ikke bak en kontorpult.

arbeidstøy-og-verneutstyr-Heidi-800x480

– Hvis vi skal vite hva kundene trenger, må vi jo kjenne dem og deres arbeidshverdag. Derfor gir det meg stor glede å jobbe «hands on» når jeg skal anbefaler PVU-produkter til sortimentet vårt. Og når vi først snakker om sortiment – det har blitt kjempebra! Det er heldigvis ikke bare jeg som velger ut produkter. Jeg blir jo veldig påvirket av de kundene jeg omgås mye med, derfor er det godt at vi har etablert et produktråd. Der sitter et par andre proffselgere fra en annen kant av landet, sammen med Kategorisjefen vår, Tommy – han er den mest fornuftige av oss og holder oss andre litt i øra. Resultatet er et godt, variert og fornuftig PVU-sortiment fra sterke produsenter. Vi føler egentlig at vi treffer spiker’n på hodet, smiler Heidi.

Satser på HMS

Heidis brennende engasjement er absolutt ikke ubegrunnet. De siste fem årene har 39 personer mistet livet i arbeidsulykker i kun bygg- og anleggsbransjen. Fall er den vanligste kjente årsaken til arbeidsulykker og mange av disse ulykkene kunne kanskje vært unngått med et større fokus på viktige HMS-faktorer.

– Vi ønsker å trygge og sikre arbeidsplassen til kundene våre basert på deres behov. Derfor er vi både på byggeplassen og bruker produktene selv. Ved å være på fornavn med kundene og selv kjenne produktene på kroppen, kan vi lage en unik tilpasning til kundene våre.

arbeidstøy-og-verneutstyr-fallsikring-800x480

Utvalgt med omhu

Kjøper du arbeidstøy og personlig verneutstyr hos Byggmakker kan du være sikker på at det er produkter valgt med omhu, tilpasset norske arbeidsplasser og kundenes faktiske behov.

For selv om Heidi og teamet hennes ønsker å være på fornavn med kunden, så er de også opptatt av å kjenne til produsentene av produktene de tilbyr. Det involverer å gå dypt ned i purra for å kvalitetssikre at produktene som leveres holder høy standard og leverer på de kravene som er satt. Dette gjelder også i henhold til lover og regler.

Les også: – Det er en grunn til at det heter personlig verneutstyr

I tillegg til produkter fra kjente leverandører som Blåkläder, Sievi, Helly Hansen og Workhand, har Byggmakker også satset på egne merkevarer. Med merkevaren PROF ønsker vi å tilby enda flere produkter skreddersydd etter kundens behov.

arbeidstøy-og-verneutstyr-hanske-800x480

– Kundens trygghet og sikkerhet er vår aller høyeste prioritet, og derfor er det viktig at vi tilbyr produkter som dekker hele spekteret av deres behov. Og det er ikke noe vi bare sier, for vi er ute i felten hver dag for å være sikre på at våre tanker om behovet faktisk matcher virkeligheten.

Hun legger også til en siste ting om dette viktige temaet som står hennes hjerte så nært:

– P'en i PVU står for personlig (verneutstyr) og dette er en viktig del av HMS-satsningen i Byggmakker. Vi kan tilby våre Proffkunder personlig oppfølging innen HMS, siden vi har etablert minst én HMS-selger i alle våre salgsregioner. Så vi kommer gjerne ut til proffkundene våre for å slå av en prat om arbeidsklær og vernesko, enten det er på byggeplassen eller i brakka.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.