K-Rauta-hero-banner
Artikler

Disse arbeidsklærne vil proffen ha

Utvalget av arbeidsklær har tidligere vært preget av enkle universalløsninger og kjedelig design. I takt med tiden har også funksjonalitet, komfort, sikkerhet, tekniske løsninger og personlig stil blitt viktigere.

Moderne arbeidsklær er langt mer enn klær som skal bare skal holde kulda ute og skitten borte. Det er klær du skal føle deg vel i, som skal holde deg varm og som skal beskytte deg mot ytre påvirkninger. Dette er Blåkläders motivasjon når de utvikler arbeidsklær.

– Arbeidsklær som produseres i dag skal bidra til å optimalisere håndverkernes arbeidsdag. Det proffen vil ha er tøy som tilbyr maksimal bevegelighet, komfort og funksjon uten at det går på bekostning av kvalitet og slitestyrke, forteller Lars Furset, som er Senior Key Account Manager i Blåkläder Norge.

På tide å skifte ut arbeidsgarderoben? Her ser du utvalget vårt av arbeidsklær

Godt (verk)tøy er halve jobben

– For Blåkläder er arbeidsklær for både kvinner og menn et viktig verktøy for å gjøre en bedre jobb. Våre funksjonelle plagg skal gjøre jobben din lettere, og beskytte deg i arbeidet ditt, sier Lars.

Driftsleder i Byggmester Binde, Emil Høgsnes, nikker og er enig. Han er opptatt av at arbeidsklærne signaliserer profesjonalitet.

– Som håndverker blir du vurdert på ulike vis, inkludert måten du kler deg på. Derfor er det viktig for meg at antrekket mitt signaliserer seriøsitet, samtidig som det er komfortabelt.

blaakleder arbeidsklaer proff 1 800x480

RUSTET FOR ARBEID: Stadig flere bruker synlighetsplagg fordi man har blitt mer opptatt av sikkerhet på arbeidsplassen.

Strengere HMS-krav på arbeidsplassen har også påvirket utviklingen innen arbeidsklær i stor grad. For eksempel er det et krav at man skal være godt synlig. Plagg med ekstra god synlighet, såkalte High-Vis-klær, er den raskest voksende gruppen av vernetøy i dag.

– Min erfaring er at Blåkläder har gjennomgående god kvalitet i alle sine klær, samtidig som du kan føle deg komfortabel hele arbeidsdagen, sier Emil.

Han har vært på “shopping” hos Byggmakker i Steinkjer for å prøve sine nye arbeidsklær, som han gleder seg til å ta i bruk. I tillegg har han plukket frem noen andre favoritter.

Vil du bestille varer i BM Portalen? Bli proffkunde her!

Arbeidsklær som gjør jobben bedre

En vinterjakke som synes

Denne deilige jakken har vind- og vanntett materiale, med pustende, tapede sømmer. Den har meshpanel ved armhuler og skulderblader, og mørke fargefelt på smussutsatte partier. Når du har jakken på deg, sørger du også for at du synes godt uansett vær, vind og mørke.

Se herrejakken her / Se damejakken her

Vest for varmere dager

Dette er en lett og moderne unisex håndverkervest med god ventilasjon, som har mange praktiske lommer til verktøy og tilbehør. Den har avtakbare spikerlommer og midjestropp for å redusere press på skulder og nakke. Med doble glidelåser foran kan du justere bredden, noe som gir deg bedre passform og økt komfort.

Her er vesten – som passer både menn og kvinner

blaakleder arbeidsklaer proff 4 800x480

VÆR SYNLIG: Plagg med ekstra god synlighet er viktig når du jobber i mørket.

Varselbuksa som sitter

En god arbeidsbukse skal være så behagelig og god som mulig. Denne buksen har stretchpaneler i skrittet og på hoftene, og kneputelommer i stretch for optimal komfort. Buksen har også sørget for at du får med deg verktøyet – med blant annet spikerlommer og tommestokklomme.

Ta en titt på vårt utvalg av arbeidsbukser her

En komfortabel håndverksbukse

Dette er en ekstremt myk og komfortabel bukse i super kvalitet som tåler det meste du utsetter den for. Her får du stretch i fire retninger, og en rekke smarte og forsterkede lommer, hemper og knebeskyttere. Buksen er sertifisert i henhold til EN ISO 20471 klasse 2 for beskyttelsestøy med høy synlighet – akkurat som alle Blåkläders typer av beskyttelsestøy.

Er dette din neste håndverksbukse?

Hold varmen med fleecegenser

Denne microfleecegenseren har smarte detaljer for økt synlighet med smarte refleksdetaljer på ermene, lommene og skuldrene. For at genseren skal ha en optimal passform, er ryggen forlenget. Jakkens nederkant har strikk, og mansjettene har elastisk bånd.

Se vårt utvalg av gensere her

blaakleder arbeidsklaer proff 2 800x480

HOLDER DEG VARM: Emil har valgt ut en fleecegenser som holder ham og god varm hele dagen – og har moderne passform.

Verneskoene som trender

De store, klumpete skoene med ståltupp er for lengst erstattet av sporty og lette skotyper med spenstige detaljer og beskyttende materialer. Sikkerheten og kvaliteten er fortsatt høyt prioritet, men for proffen er nå komfort og design er nesten like viktig.

Verneskoene med verdens mest avanserte hældemping

blaakleder arbeidsklaer proff 3 800x480

TRENDY VERNESKO: Til forveksling svært like fritidssko, med spenstige detaljer og beskyttende komposittmateriale.

Her kan du lese mer om vernesko

Arbeidsklær fra Byggmakker

I tillegg til Blåkläder har Byggmakker egne arbeidsklær – arbeidsbukse fra FXA, og arbeidsbukse og softshelljakke fra Prof. På buksene får du Condura-forsterkning på knærne, og selvsagt store utenpåliggende lommer med plass til alt du trenger. Jakken har hette, er pustende og er vind- og vannavvisende.

emv arbeidsklaer proff 1 800x480

emv arbeidsklaer proff 2 800x480

Dette er rimeligere alternativ sammenlignet med Blåkläder, men kan likevel være gode valg, mener Kent André Kvemo hos Byggmakker i Bodø.

– Både jakken og buksene passer godt for deg som kanskje driver et enpersonsfirma, eller er hobbysnekker. Du får veldig god kvalitet i forhold til prisen. Så dette er komfortable og slitesterke arbeidsklær jeg trygt kan anbefale dersom du ønsker å bruke mindre penger, sier han før Emil avslutter:

– Uansett merke – det skal føles trygt for meg at jeg er skikkelig kledd når jeg er på jobb, med arbeidsklær som er videreutviklet og med nye materialer. Mulighetene har blitt flere, og dermed har utvalget blitt større for oss brukere. Og det liker vi håndverkere godt, avslutter Emil.

På lag med proffen – vi forenkler hverdagen din!

Som proffkunde i Byggmakker får du tilgang til fordeler, teknologi, tjenester og løsninger som gjør deg og bedriften din mer effektiv, produktiv, lønnsom og bærekraftig. 

I nettbutikken BM Portalen kan du bestille når du vil, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter historikk og mye mer. Vi lover deg at du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler – og helikopter Du får hjelp med tekniske tjenester av topp kvalitet, blant annet tegninger, søknader og dokumentasjon Med fordelsprogrammet får du forsikringer, juridisk rådgivning og rabatter på en lang rekke tjenester Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste?