K-Rauta-hero-banner
Artikler

Eksklusivt, men ikke kostbart

På en øy i skjærgården på Sørlandet bygger Hodne Bygg AS seks hytter til priser som er overkommelig for folk flest. 70 kvadratmeter, tre soverom og utsikt til to fyr og innseilingen til Kristiansand for under fire millioner kroner er ikke hverdagskost.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Herøya sør øst for Kristiansand er en bilfri øy med drøyt 100 hytter. Vi tar turen rett over sundet fra Tømmerstø brygge og marina på fastlandet. På øya finnes alt av aktiviteter både for barn og voksne; tennisbane, volleyballbane, badeplasser, frisbeegolfbane og mye mer. Selv om man er midt ute i skjærgården, er det kun 10 minutter med bil unna Kristiansand sentrum, Dyreparken og Kjevik flyplass. Øya har lenge vært markedsført som et lite paradis for store og små. Og for mange har det vært en uoppnåelig drøm om egen hytte her. – Helt fra utviklingsselskapet, som vi er en av eierne av, kjøpte området, har planen vært å bygge hytter til overkommelige priser for vanlige familier, sier byggmester Geir Hodne. – Det har også vært en forutsetning å gjøre minst mulig inngrep i naturen her ute. Vi har hugget mye skog, men har bevart koller og knauser ved at alle hyttene står på pilarer, legger han til.

Eksklusivt men ikke kostbart 800x480 2

Byggmester Geir Hodne og proffsjef Håvard Richardsen i Byggmakker Kristiansand.

Vedlikeholdsvennlig

Fra den nye brygga opp mot knausene med hyttene er det laget en ny sti. På toppen, med vid utsikt ut mot det åpne havet i sør, med Oksøy fyr og Grønningen fyr, og skimt av Flekkerøya i vest, står hyttene. Tre av dem var ferdige da vi var der; fire skal være ferdig og solgt nå til sommeren. De andre to ferdigstilles før jul. Hyttene er tenkt brukt som sommerhytter, men er bygget for å kunne benyttes hele året. Byggherre er utviklingsselskapet som Geir Hodne og Hodne Bygg er medeiere i. Leverandør av alle byggematerialene, mesteparten fraktet med helikopter, er Byggmakker Kristiansand. – Vi har lagt vekt på vedlikeholdsvennlige fasader. Derfor valgte vi Bergene Holm Nord. Innvendig er det ospepanel, forteller Geir Hodne. Hyttene ligger nær hverandre, men er plassert i terrenget slik at ingen ødelegger utsikten for andre. De får et moderne preg og inneholder alle bekvemmeligheter som dagens hyttekjøpere etterspør. En spiss takvinkel og smal form medvirker til at byggene ikke stjeler oppmerksomhet fra den fine naturen rundt.

Eksklusivt men ikke kostbart 800x480 3

Utvendig kledning med Bergene Holm Nord.

Tekniske tjenester

Geir Hodne startet sitt enkeltmannsforetak i 2004. Tre år senere hadde oppdragsmengden økt så mye at han trengte flere folk, og det ble aksjeselskap og etter hvert 10 ansatte. Fire av tømrerne holder på med hytteprosjektet på Herøya. Nylig avsluttet de et stort prosjekt i Lillesand med 15 eneboliger, en seksmanns bolig og 22 leiligheter. – Jeg har handlet byggevarer litt her og der, men har endt opp med Byggmakker i Sørlandsparken. Her får jeg helt uvurderlig hjelp med alle de tekniske tjenestene jeg trenger, blant annet med prosjektering og kalkulasjon, sier byggmesteren.

Kort responstid

– Jeg føler meg trygg hos Byggmakker. Du behøver ikke sove dårlig, fordi du vet at de tar vare på deg. Er jeg i tvil om løsninger, tar jeg en telefon og får gode svar. Responstiden er kort, og det er alltid noen som tar telefonen. Det skjer ikke over alt, legger han til. Hodne peker også på en generell rask oppfølging, også når det en sjelden gang er noe som ikke går som planlagt. – Vi får svært mye igjen for å ha lagt alle byggevareleveransene våre til Byggmakker Kristiansand, sier byggmester Geir Hodne.

Eksklusivt men ikke kostbart 800x480 4

I søkket skal det anlegges en sti ned til badestranden.

bm side 14 og 15 05

Hyttene har store vinduer som gir mye lys og utsikt, her mot sundet og fastlandet innenfor.

På lag med proffen – vi forenkler hverdagen din!

Som proffkunde i Byggmakker får du tilgang til fordeler, teknologi, tjenester og løsninger som gjør deg og bedriften din mer effektiv, produktiv, lønnsom og bærekraftig. 

I nettbutikken BM Portalen kan du bestille når du vil, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter historikk og mye mer. Vi lover deg at du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler – og helikopter Du får hjelp med tekniske tjenester av topp kvalitet, blant annet tegninger, søknader og dokumentasjon Med fordelsprogrammet får du forsikringer, juridisk rådgivning og rabatter på en lang rekke tjenester Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste?