K-Rauta-hero-banner
Artikler

Vindusvask – slik får du det perfekte resultatet

Trodde du at vindusvasken kun kan gjøres på vårparten? Også høsten er sesong for vindusvask! Dette er kanskje ikke den oppgaven vi gyver løs på med størst glede og entusiasme, men det finnes utstyr som gjør jobben til en lek. Her får du mange gode eksperttips til en rask, effektiv og vellykket vindusvask.

Vindusvask er gjerne synonymt med vårrengjøringen. Da står solen står lavt, og du ser tydelig hva som ligger på vinduene av fingeravtrykk inne, og smuss og annen skitt fra vinteren ute. Det samme gjelder også for høstsesongen når solen igjen begynner å ligge lavt, og sommerens skjulte hemmeligheter kommer til syne.

karcher vindusvasker inne dame 800x480

Rene vinduer gjør livet lysere

Vår og høst er altså høysesong for vindusvask, men hvorfor bør vi ikke vaske vinduene om vinteren?

– Du kan gjøre det, men det blir rett og slett vanskeligere å vaske når vannet fryser. Derfor er det en god idé å ta utsiden av vinduene før minusgradene kommer, forteller selvbyggerkonsulent Raymond Kornbråten hos Byggmakker Skui – som også sitter i ekspertpanelet vårt og svarer i chatten på byggmakker.no.

Å gi vinduene en skikkelig vask er den beste måten å slippe inn lyset på. Og så mørkt som vi har det her hos oss om vinteren, er det viktig for å få inn så mye lys som mulig – det gjør godt for både kroppen, sjelen og humøret. 

– Det hjelper jo ikke å ha det rent og pent inne med naturen rett utenfor, hvis du ikke kan nyte begge deler fra kjøkkenbordet eller sofakroken. Rene vinduer slipper inn mer lys og natur, og jo oftere du vasker desto lettere er det å holde dem vedlike hele året.  

Så enkelt vasker du bilen, huset og terrassen med høyrykkspyler

Oppladbare vindusvaskere gjør jobben tre ganger raskere

Du kan gjøre vindusvasken på forskjellige måter. Noen leier inn fagfolk, spesielt hvis de må entre stigen eller har mange vinduer. De fleste synes likevel selvgjort er velgjort, og benytter seg av “gamlemåten” som de gjerne lærte av mor og far. 

– Fordelen med bøtte, vann, såpe, nal og kluter er at det blir rent når du bruker det riktig. Ulempen er kanskje at det er kjedelig? I tillegg tar det lang tid. For alle andre oppgaver i hjemmet har vi fått maskiner til å gjøre jobben, mens vindusvask liksom har stått på stedet hvil, sier Raymond. 

Det vil si – inntil nå. For selv om det ikke er en nyhet, er det likevel ikke så mange som kjenner til oppladbare vindusvaskere. Med de beste utgavene kan du gjøre vindusvasken tre ganger raskere enn på den tradisjonelle måten! 

Kärcher WV 6 Plus – proffens favoritt

Og apropos de beste utgavene – Kärcher WV 6 Plus er en spesielt populær modell, men hva er det som gjør denne spesielt bra? Det har Raymond mange gode svar på. 

– Besteforeldrene mine bruker faktisk denne, og de er kjempefornøyde fordi vindusvasken går så mye fortere. WV 6 Plus effektiviserer arbeidet ditt, og gir et skinnende rent resultat. Samtidig er den anvendelig til andre ting enn bare vinduer – den fikser alle glatte overflater, om det så er dusjkabinett, dusjdører, speil, fliser eller glassbord.

karcher vindusvasker baderomsfliser dame 800x480

WV 6 Plus gjør vindusvasken rask og enkel på mange måter: Blant annet er batteritiden er på 100 minutter, hvilket holder til 100 vinduer, og på et display ser du hvor mye tid du har igjen. En bred og mer effektiv sugenal med munnstykke gjør at du kan fjerne væske fra vinduet i én sveip. Og med elektrisk vannoppsug får du helt rene og blanke vinduer uten striper. WV 6 Plus er dessuten en rimelig investering, så du kaster på ingen måte penger ut av vinduet – bokstavelig talt. 

Se hvor enkelt det er å bruke Kärcher WV 6 Plus – og hvor du kan bruke den

– Hva trenger man av utstyr i tillegg til vindusvaskeren?

– Egentlig ingenting. Som når du kjøper mobiltelefon følger det med lader, og i pakken ligger det sprayflaske, mikrofiberklut, rengjøringsmiddel i konsentrat og utskiftbart sugemunnstykke. Det eneste du kanskje trenger i tillegg er et forlengersett – og en bøtte. 

karcher vindusvasker ute dame forengerskaft 800x480

Raymonds tips til skinnende rene vinduer

For å gjennomføre den perfekte vindusvasken, er det et par ting som kan være greit å vite før du setter i gang. Det kanskje viktigste er at du bruker godt med vann og riktig mengde rengjøringsmiddel – det gjør at vindusvaskeren sklir godt og dermed gir det beste resultatet. 

Og slik vasker Raymond vinduene sine

  • Dynk vinduene godt med vann med rengjøringsmiddel i uten at det renner. Hold sprayflasken cirka 20 centimeter fra vinduet.
  • Bruk mikrofiberklut, slik at du løsner eventuell fastsittende skitt over hele vinduet.
  • Sug opp vannet ovenfra og helt ned. Har du en dyp vinduskarm lar du 25-30 centimeter med vann ligge igjen, før du tar siste sveipen horisontalt.
  • Har du vinduer med toppsving er det viktig at du tørker en ekstra gang nede ved karmen. Da renner ikke vannet over det rene vinduet når du snur vinduet for å vaske på andre siden.

– Har du et supertips sånn helt på tampen for å virkelig få “usynlige” vinduer?

– ​​Dersom det er varmt ute eller solen skinner på vinduene, bør du vente noen timer – når vinduet er varmt tørker såpevannet raskere, og da blir det fort skjolder på vinduet. 

Har du et prosjekt på gang? Vi legger til rette for at du skal lykkes!

Kom til oss i Byggmakker – vi har alt du trenger slik at du kan slippe løs håndverkeren i deg. Hos oss får du gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser på prosjektet ditt, uansett om det er stort eller lite. Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.