K-Rauta-hero-banner
Artikler

Slik får du dagslys i hele huset

Hus med flate tak får ofte mørke soner midt i huset. Med disse vinduene får du muligheten til godt dagslys uansett hvor du befinner deg.

I en hverdag hvor vi tilbringer mer tid innendørs er det viktig med best mulig tilgang til naturlig lys. Siden dagslyset kommer ovenfra, vil et takvindu slippe inn mye mer lys enn et fasadevindu med samme størrelse.

– Boliger med flate tak har ofte mørke soner midt i huset som gir lite tilfredsstillende dagslys i deler av boligen. Setter man inn vinduer i taket kan det dramatisk endre bruken av hjemmet. VELUX har mange løsninger som slipper dagslyset inn gjennom taket, sier Tore Lyngås, salgssjef i VELUX.

Les mer om VELUX takvinduer her

Gir nye muligheter

TEK 17 har et krav om gjennomsnittlig dagslysfaktor i rommet på minimum to prosent, noe som kan være en utfordring i boliger med flate tak.

Det ekstra lysinnslippet gjennom taket kan bidra til å oppnå kravet og endre hvordan et rom oppleves.

STORE VINDUER ER INGEN GARANTI: Mange moderne hus har store glassflater vendt mot dagslys og utsikt. Men fordi dagslys kommer ovenfra er det vindusareal fra 0,8 meter over gulvet og opp til taket som bidrar mest til dagslysforholdene. Foto: Saunders

– Effekten av takvinduer kan gjøre dramatiske endringer hjemme. Dusjnisjen blir et blikkfang, arbeidskroken blir mer innbydende, og den smale korridoren oppleves som større når et vindu i taket slipper dagslyset ned i gangen, sier Lyngås.

Trenger du mer inspirasjon? Les mer om takvindu fra Velux her

«Vi mennesker er avhengige av dagslys for å fungere godt, både fysisk og mentalt» – Tore Lyngås, Salgssjef i VELUX

Tre ulike løsninger for optimalt lysinnslipp

Vinduer for flate tak fra VELUX leveres i tre forskjellige design: den nye generasjonen med moderne buet glass og plant glass, eller en med akrylkuppel, som er best egnet for kommersielle bygg.

De tre ulike løsningene kan leveres faste, eller som elektrisk eller solcelledrevet åpningsbare med regnsensor. Vinduet betjenes enkelt med en trådløs veggbryter, som er klar til bruk når vinduet er montert.

Velux buet glass 800x480

Foto: VELUX

Buet glass: Er man opptatt av design, passer den moderne varianten med seks millimeter buet CurveTech glassoverflate perfekt. Vinduet slipper inn rikelig med dagslys og er også helt uten kanter slik at regnet renner vekk fra glasset. I tillegg er det konstruert for å minimere støy utenfra. Dette vinduet passer for helt flate tak.

Velux plant glass 800x480

Foto: VELUX

Plant glass: Vinduet med plant glass er egnet for hus med en takvinkel på mellom 2 grader og 15 grader, og har en elegant og diskret løsning som går fint overens med ulike hustyper. Aluminiumprofiler og fire millimeter herdet og ripefritt glass gjør at dette vinduet holder lenge.

Velux takvindu 800x480

Foto: VELUX

ÅPENT: VELUX leverer takvinduer som sørger for at rommene får utnyttet en dimensjon av boligen som vanligvis ikke utnyttes på denne måten, både til å få inn dagslys og for å sikre ekstra utsikt.

Velux akrylkuppel 800x480

Foto: VELUX

Akrylkuppel: Det tredje alternativet er laget i solid akryl som tåler ekstreme værforhold og har god isolasjon mot støy. Kuppelen passer til helt flate tak, og kan like gjerne brukes på offentlige bygg som private boliger. I tillegg til fast og elektrisk åpningsbar, kan denne utgaven leveres som sidehengslet håndverkerutgang, eller med røykventilasjon som effektivt fjerner varme og røyk ved brann.

– Alle variantene kan påmonteres solskjerming som enkelt kan monteres mellom vindusdelen og overelementet. Velg mellom en elegant plisségardin som demper eller stenger lyset ute, eller reguler med et screen som stenger ute hele 76 prosent av varmen fra solen, avslutter Lyngås.

Velux plant glass 800x480 1

Foto: VELUX

Trenger du hjelp til å skifte vinduer? Ved kjøp av nye vinduer fra Byggmakker kan du få tilbud om å få jobben gjort FIKS FERDIG!

Alle trenger en makker!

Kom til oss i Byggmakker – vi er makkeren din, og her får du alt du trenger til prosjektet ditt.

Uansett om du har et stort eller lite prosjekt på gang, forenkler vi hverdagen din og legger alt til rette for at du skal lykkes. Hos oss får du høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester – til hyggelige priser.

Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enda enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.