K-Rauta-hero-banner
Artikler

Dette er årets kjøkkentrender!

Det er få prosjekter i hjemmene våre vi investerer like mye tid og penger i som et nytt kjøkken. Og det er kanskje ikke så rart – kjøkkenet brukes mye, det skal være pent og praktisk, og helst vare i 20-30 år. Da er det viktig å velge kjøkkentrender som varer.

Book gratis kjøkkentegnetime her

Ja, hva er så stikkordene om årets kjøkkentrender?

– Vi ønsker at kjøkkenet vårt skal være åpent og luftig, vi vil ha mer farger enn tidligere, og da gjerne jordfarger. Mange av oss liker også kontraster, som for eksempel høyskap i én farge og underskap i en annen, sier kjøkkenekspert Mathilda Falk hos Byggmakker Brobekk.

Med det sagt er det selvsagt lov å følge din personlige stil. Du skal tross alt ha et kjøkken du liker og trives med i mange år fremover. 

– Vi har veldig mange modeller du kan velge blant, og vi tilpasser kjøkkenet ditt etter hvilke behov du har. Noen steker kun ferdigpizza, mens andre er nærmest gourmetkokker.

Se vårt utvalg av kjøkken her 

Norema-Trapes-Sort-Eik

Lunt og luftig: Norema Trapes Sort Eik

Kvalitetskjøkken fra Norema

Når du skal ha nytt kjøkken er det alltid greit at du får absolutt alt du trenger på ett sted, og ikke bare selve kjøkkenet. 

– Vi kan lage hele rommet for deg fra gulv til tak, og vi kan kombinere alle områder slik at du får kjøkkenet ditt 100 prosent ferdig. Det gjør hele prosessen med nytt kjøkken enkelt for deg, forteller Mathilda. 

Hos Byggmakker får du kjøkken fra Norema og Drømmekjøkkenet, og det er mange gode grunner til at akkurat de er valgt som vår leverandør.

– Norema har vært på markedet i 75 år, og har alltid vært et ledende merke. De er flinke til å både skape og følge trender, og har veldig god kvalitet. Dessuten kan du alltid komplettere dersom du bare skal endre litt eller vil komplettere det du allerede har. Du kan velge mellom 48 fronter, så hos oss finner alle sitt drømmekjøkken. 

– Hvilke modeller fra Norema er det folk etterspør?

– Vi er jo forskjellige, og i og med at vi har så stort utvalg og samarbeider med de største aktørene på blandebatteri, vasker, hvitvarer og benkeplater har vi noe for alle. Vi tilbyr det kundene ønsker av både klassiske og moderne kjøkken. 

Les mer om Drømmekjøkkenet her

Farger, stil og kjøkkentrender

Norema-Toniton-Yellow-Kitchen-Furnishings

Vi ser altså stadig mer farger på kjøkkenet, og i så måte er det i tiden å matche med paletten som er i hjemmet ditt. Dette har ført til at Norema har inngått et samarbeid med fargeinnovatørene Toniton. Og som navnet antyder – her handler det om å velge farger i samme nyanse som hører sammen.

– Det gjør at du enkelt kan kombinere kjøkkenløsninger og matche frontene med alt fra bord, stoler, benkeplater og kraner til ventilatorer, veggmaling og lamper. Dette gir deg en lekker helhet i hjemmet ditt. 

Jordfarger er allerede nevnt av de mest populære. Innen ton-i-ton nevner Mathilda gul, fersken, beige, grønn, blå og grå. Og av de siste kjøkkenene hun har solgt, er det ingen hvite. 

– Vi ser det blir mer farger på kjøkkenet, så dette tror jeg absolutt kommer til å holde seg i trendbildet i mange år fremover. 

En annen kjøkkentrend som har kommet for å bli er miljø og bærekraft, og de fleste av Noremas fronter er Svanemerket. 

– Vi har blitt mer miljøbevisste og velger holdbare materialer som tre og stein som er et materiale mange etterspør til kjøkkenbenken. Et godt eksempel her er Dekton som tåler varme og tøff bruk, og det skal mye til å få riper i det.

Og dersom du lurte – kjøkkenøya er en varig trend som alltid vil være med oss. 

– Det selger vi også mer og mer av. Fordelen er at en kjøkkenøy kan fylle mange funksjoner – det kan være både en arbeidsstasjon og en spiseplass, og ikke minst er den et sosialt samlingspunkt både under frokost med familien og middager med venner. 

Norema-Toniton-Creme

Norema Toniton Creme

Norema-Toniton-Peach

Norema Toniton Peach

Ventilatoren – synlig eller skjult?

Et kjøkken består av mer enn skrog, fronter, skuffer og skap. Et godt synlig element er kjøkkenviften – eller vil vi helst at den skal være så usynlig som mulig?

– Her går vi for begge deler. Du kan gjøre ventilatoren til en stor del av kjøkkenet, slik at den blir et blikkfang. Mange ønsker å ha det luftig og åpent uten overskap, spesielt på kjøkkenøya, og da er det naturlig å skjule den helt i benkeplaten, forklarer Mathilda. 

Se vårt utvalg av kjøkkenhetter her 

Røroshetta-Trend-børstet-messing

Blikkfang på kjøkkenet: Røroshetta Trend i børstet messing

Røroshetta-One

Diskret kjøkkenvifte: Røroshetta One

Røroshetta-Sky-takmontert

Best i test: Takmonterte Røroshetta Sky

Røroshetta-Grue-stål

Go classic: Røroshetta Grue stål

Hun oppfordrer deg til å ta en ekstra kikk på norske Røroshetta, som har kjøkkenvifter som passer i alle kjøkken. 

– Du kan få alle typer skjulte og synlige i valgfri NCS- og metallfarger. Og for at du skal være sikker på at du får den ventilatoren som passer hjemme hos deg, kan du få skreddersøm på høyder og skråskjæring tilpasset ut fra de ønskene du har – alle har jo forskjellige kjøkken, så det blir alltid noen tilpasninger. 

Med dagens teknologi kan dagens ventilatorer gjøre mye mer enn å bare frakte matosen ut av rommet. RørosHetta har blant annet integrert komfyrvakt, slik at du slipper boksen på veggen. Den innebygde og skjulte sensoren merker at du er i rommet, så hvis du for eksempel flamberer skrur ikke komfyren seg av.

– De har også noe de kaller RørosHetta Sense – hva er dette?

– Det er et system med 11 innebygde og skjulte sensorer i motoren som automatisk tilpasser seg matosen i rommet, uten at du behøver å skru ventilatoren på eller av. Sense-hetten har et lavere lydnivå, og sørger for at du alltid har et godt inneklima. Det kan du til og med sjekke via appen deres, så med RørosHetta får du virkelig en smart kjøkkenvifte.

Book gratis kjøkkentegnetime her

Hva med kjøkkenvask og blandebatteri?

Før kunne du velge hvilken kjøkkenvask og blandebatteri du ville – så lenge du valgte stål. Men her har det ifølge Mathilda skjedd en stor utvikling de siste årene.

– Stål er fremdeles populært, men fra Intra kan du få den samme looken i andre farger som sort, messing og kobber. Vi ser også at mange matcher kjøkkenvasken og blandebatteriet for å få et helhetlig uttrykk. Her vil jeg for øvrig slå et slag for Quooker, som gir deg varmt og kaldt vann – med kullsyre – rett fra kranen. 

Se vårt utvalg av kjøkkenarmaturer fra Intra her 

Intra-FlexLinea-brass-env

Tidløst design: Intra FlexLinea kjøkkenvask

Intra-FlexLinea PVD-brass no tap

Ekslusivt på kjøkkenet: Sort mot gull er en uslåelig kombinasjon. Intra FlexLinea kjøkkenvask

Når det gjelder kjøkkenvasker, har mørk Silgranit blitt en favoritt hos mange. Dette er granittkvarts som er malt og limt sammen. Det gjør at den tåler ekstremt mye, og siden det er det samme harde materialet tvers igjennom er den svært motstandsdyktig mot riper. 

Se vårt utvalg av kjøkkenvasker fra Intra her 

– Denne kan du få nedfelt i benkeplaten. I det hele tatt selger vi mer av både underlimt og planlimt, og da er fordelen at det blir lettere å vaske og holde rent fordi du ikke får en kant. 

Intra-Silgranitt

Go black: Pluto blandebatteri fra Schock i onyx og Intra kjøkkenvask Granite Nemo N100.

Byggmakker hjelper deg med nytt kjøkken!

Dersom er på jakt etter et nytt og lekkert kjøkken, starter det alltid med godt forarbeid. Mathilda har noen gode tips til en sjekkliste som forteller hva du bør gjøre før du legger turen til nærmeste Byggmakker.

  • Hva er behovene du har på kjøkkenet og hva du skal bruke det til – er det Grandiosa eller femretters? Er du alene eller har du en stor familie?
  • Vil du ha samme plassering på vann og ventilasjon, eller vil du ha det annet sted?
  • Finn inspirasjon på nettet og Instagram.
  • Mål alt på kjøkkenet ditt, og husk vinduer og dører. 
  • Ta gjerne bilder, slik at det blir enklere å danne seg et helhetlig inntrykk.
  • Tenk over budsjettet ditt. 
  • Uansett hvor mye du vil bruke, tegner vi kjøkken til alle om det så er flatpakket eller ferdig montert. Til slutt handler det nemlig om du skal montere selv eller ha kjøkkenmontører, forteller Mathilda. 

– Vi har en fiks ferdig løsning der vi samarbeider med håndverkere som tar seg av totaloppussing fra gulv til tak. Det betyr at når du kjøper nytt kjøkken hos Byggmakker får du det ikke bare akkurat som du vil – vi kan også gjøre hele jobben for deg.

Har du et prosjekt på gang? Vi legger til rette for at du skal lykkes!

Kom til oss i Byggmakker – vi har alt du trenger slik at du kan slippe løs håndverkeren i deg. Hos oss får du gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser på prosjektet ditt, uansett om det er stort eller lite. Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.