K-Rauta-hero-banner
Artikler

Interiørtrender 2022 ‒ skap et harmonisk og lunt hjem

Er du lei av å stirre inn i de samme veggene dag ut og dag inn? Da kan det hende tiden er inne for en liten oppussingsrunde! Slik skaper du noen spennende rom du kan glede deg over å være i ‒ og å komme hjem til.

Går ting riktig vei fremover, kan det se lovende ut for 2022. Det kan jo også være muligheten for å starte med blanke ark ‒ eller rettere sagt få inn noen nye, deilige og harmoniske farger på vegger og gulv hjemme.

For det er jo ikke til å stikke under en stol at mange av oss har stirret på de samme, gamle veggene i to år, så hvorfor ikke unne deg litt forandring?

Er du usikker på hvilke farger og materiale som er riktig for deg? Da er det bra du er her! Vår interiørekspert og selger hos Proff Byggmakker i Lillestrøm, Marthe Nystuen Kragtorp, tar oss med på en liten oppdagelsesferd i interiørtrendene for 2022.

beckers interiortrender 2022 1 800x480

Go pink med Beckers Mood Rofylld 894 på veggene. Foto: Beckers

Velg farger og materialer du selv trives med

Fordi: Uansett hva som er trendy i 2022 ‒ eller fem år frem i tid, er det viktigst å velge farger som funker for deg.

‒ Farger kommer og går på interiørfronten, men det er til syvende og sist du som skal bo der, så lag et harmonisk og lunt hjem du trives i, understreker Marthe.

Så, interiørtips «numero uno» er, og vil alltid være: Velg noe du føler deg hjemme i.

‒ Når det er sagt, kan det både være nyttig og inspirerende å ta en titt på hva som trender for å få litt nye innspill, og hvem vet ‒ kanskje du finner noen farger eller materiale du aldri hadde sett for deg å innrede soverommet med?

En av de større endringene vi ser på flere områder av interiørfronten om dagen , er overgangen fra det kalde til det varme. Sammenlignet med for kun noen år siden hvor vi ønsket mer harde, kalde grånyanser rundt oss, er vi mer vågale og lekne med fargekombinasjonene vi velger.

‒ I 2022 ønsker vi varmen velkommen tilbake i hjemmene våre. Mange går for de varme og behagelige fargene, som beige og sjokoladebrun. Det er også mye varme toner av gult kombinert med beige. Jeg synes det er kult at vi tør å bruke mer gult når vi skal pusse opp nå.

jotun interiortrender 2022 1 800x480

Bilde til venstre: Skrivepult: LADY Supreme Finish Pure Matt 1775 Fresh Pasta. Vegg: LADY Pure Color 12075 Soothing Beige. Bilde til høyre: Innebygde skap: LADY Supreme Finish Pure Matt 10966 Almond Beige, vegg: LADY Pure Color i samme farge. Foto: Jotun

Marthes farger til inspirasjon er

  • Greige
  • Naturens grønne toner
  • Pudderrosa ‒ det nye grå
  • Ulike varme nyanser av brun
  • Terracotta
  • Varme, gule fargetoner

Uansett om du har lyst til å pusse opp badet ditt, freshe opp kjøkkenet, fornye stuen, skape en mer avslappende atmosfære på soverommet ‒ eller om du kjører på og pusser opp hele sulamitten, anbefaler Marthe å slå deg litt løs med ulike fargekombinasjoner og å la deg inspirere av et rikt fargespekter i 2022.

svedbergs interiortrender 2022 1 800x480

Grønt og naturlig på badet. Foto: Svedbergs

‒ Du kan for eksempel kombinere sjokoladebrunt med en offwhite på stueveggen. Det finnes også mange varme beige fargetoner og duse, naturgrønne farger og rosatoner som skaper en utrolig fin atmosfære når de kombineres. Hvis du liker større kontraster, kan du spice det opp med mørke, sorte farger på andre overflater.

La deg inspirere! Les om årets fargetrender på malingsfronten her

Mer natur- og fargeglede i hele hjemmet

En annen merkbar forskjell som har skjedd med oss etter snart to år med hjemmekontor og restriksjoner, er at vi har i større grad har blitt åpne for naturens grunnleggende fargegleder. Da er det typisk oss mennesker å ville dra den med seg hjem igjen også.

‒ Folk er generelt mer opptatt av at interiør og møbler bærer preg av naturlige materialer i organiske former. Det gir oss en følelse av trygghet å omringe oss med noe som føles ekte. I 2022 kommer vi til å se mer interiør laget av materialer som stein, bambus, eik, lin og bomull, sier Marthe.

Hun forklarer at det også går hånd i hånd at vi også stadig blir mer opptatt av bærekraft og kvalitet.

‒ Vi bryr oss mer og mer om at det vi kjøper også gir litt tilbake til naturen og varer lenger. ‒ Det samme gjelder husets hjerte, nemlig kjøkkenet. Vi ønsker oss mer naturfarger her også! Vi velger gjerne fliser i heksagon eller fiskebeinmønster. Marmor- og steinplater kommer mer og mer tilbake, så det er mye kult å utforske og oppdage.

Slik ser 2022-kjøkkenet ut

  • Slette, matte fronter
  • Grønt, beige og eik er tilbake
  • Praktiske løsninger med smart oppbevaring
  • Holdbare, bærekraftige materialer

Les mer om årets kjøkkentrender her

norema wooden striped interiortrender 2022 1 800x480

Wooden striped fra Norema kjøkken leveres til kjøkkenmodellene Areal og Format og kommer i fire forskjellige standard farger, for modellen Areal kan du også velge din egen NCS-farge. Foto: Norema kjøkken

norema fager gronn interiortrender 2022 1 800x480

Norema Fager i grønn gir deg en deilig varm følelse. Foto: Norema kjøkken

Skap dine egne, unike kontraster med årets interiørtrender

Det som gjør oppussingen ekstra spennende i 2022 er at utvalget generelt har blitt mye større.

‒ Du kan planlegge helt ned til fargen på blandebatteriet, eller skape en illusjon av tregulv på badet med vanntett våtromsvinyl, hvis du har lyst, sier Marthe.

Ved siden av å være et år med mye farger og natur, ligger det mye spennende rom i vente med kontrastene du selv skaper i 2022.

‒ Tak og lister trenger ikke lenger å bare være hvite. Mange velger å male veggen med en matt farge, og så bruker de en annen, sterkere fargekontrast på lister og tak. Det skaper en fin og forfriskende harmoni i rommet. Veggen virker høyere og det blir ikke like oppdelt.

For dem som ønsker å eksperimentere litt mer og prøve noe annet enn maling, kan tapet være et forfriskende alternativ ‒ også på kjøkken og bad! I dag får du ulike tapeter skreddersydd for å passe ulike rombehov i mange spennende design.

storeys interiortrender 2022 1 800x480

Fargeeksplosjon eller naturlig? Finn din tapet. Foto: Storeys

‒ Tapet gir deg et mye rikere utvalg på mønster og fargekombinasjoner. Du kan for eksempel male én vegg og tapetsere den andre, hvis du vil ha enda større variasjon og lekenhet i rommet.

Se vårt tapetutvalg her

Velg gulv med omhu

Og apropos kontraster! Husk at gulvet også utgjør en stor og viktig del av rommet. Ved siden av å researche farger og materialer, påpeker Marthe en annen, veldig ting du må huske på:

‒ Tenk på hvor mye aktivitet gulvet skal tåle! Det er lett å glemme at gulvet skal bære mange føtter og ulike aktivitetsnivå i mange år, så det blir ofte mer lønnsomt i lengden å velge et gulv som er designet for nettopp dette.

Nøkkelen ligger altså i hvor gulvet skal ligge og hvilke type miljø det skal være i. Det er stor forskjell på et baderomsgulv og et stuegulv.

Og ja, her det finnes mange spennende gulvmaterialer og farger å sjekke ut, så det gjelder å holde tunga rett i munnen og finne farger og materialer som passer best for dine føtter.

kahrs interiortrender 2022 1 800x480

Mørke naturlige, trendy gulv fra Kährs. Foto: Kährs

Ulike gulvmaterialer du kan velge mellom er

‒ Også her går vi bort fra det grå til mer varmere og mørkere gulv enn det som har vært før. Eik, for eksempel, har blitt veldig populært igjen, forteller Marthe.

Ble du nysgjerrig på gulv? Her er årets gulvtrender!

Litt «lost» i oppussingsprosjektet? Byggmakker viser vei!

Uansett hvor mye research du gjør, er det er det lett å gå seg vill i hele oppussingsjugelen og det er tross alt mange, viktige valg som skal tas. Våre eksperter i Byggmakker står klare til å hjelpe deg og svare på alt du lurer på.

‒ Husk å ta en ting om gangen og velg noe du liker. Noen ganger kan en nymalt vegg gjøre stor forskjell, eller så kan følelsen av et nylagt gulv være alt du trenger for å kjenne på oppussingsgleden. Husk at du ikke behøver å finne ut at alt på en gang, eller ha svar på alle spørsmålene selv. Det er jo derfor vi er her, påpeker Marthe.

Har du et prosjekt på gang? Vi legger til rette for at du skal lykkes!

Kom til oss i Byggmakker – vi har alt du trenger slik at du kan slippe løs håndverkeren i deg. Hos oss får du gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser på prosjektet ditt, uansett om det er stort eller lite. Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.