K-Rauta-hero-banner
Artikler

Velg riktig maling til dine rom

Bruken og utformingen av et rom har mye å si for hvilken type maling du bør velge. Les videre og la deg inspirere av de flotte og slitesterke produktene til Jotun.

Det er mange gode grunner til å velge en slitesterk interiørmaling. Holdbare løsninger av høy kvalitet blir mer og mer populære i norske hjem.

– Tradisjonelt benytter man blankere malinger i rom og på flater som er utsatt for slitasje og dermed har behov for hyppig rengjøring. Samtidig ønsker mange en vaskbar, matt og elegant overflate også på slike objekter, forteller Nina Klæboe Mørkve, skandinavisk fargesjef i Jotun.

Jotun har heldigvis løsningen. LADY Wonderwall er en matt maling med de samme robuste egenskaper som en maling med en glansgrad på 25! Med sine unike egenskaper for varighet, og den matte, vakre looken gir denne malingen deg det beste fra to verdener.

– Matte overflater har vært i trendbildet lenge på grunn av den vakre og lune følelsen det gir et rom. Med LADY Wonderwall kan du trygt gå for en matt farge uten å ofre veggvasken en tanke, sier Mørkve.

Tips: I rom med mye aktivitet bør du velge en robust maling som tåler å bli vasket ofte – mens i rom med sterkt sollys er en supermatt finish en stor fordel.

Er du klar for å forvandle hjemmet ditt med vakker og slitesterk maling? Byggmakker har utvalget.

Jotun_MB_wonderwall

BEST I TEST: LADY Wonderwall er testet mot 16 andre malinger med tilsvarende egenskaper, og ble kåret til best i test. Med andre ord er LADY Wonderwall fra Jotun et varig og holdbart valg. Farge: 8546 Local Green. Foto: Jotun.

Jotun_MB_lady wonderwall

SLITESTERK: LADY Wonderwall fra Jotun har en slitesterk og flekkavisende overflate som holder seg matt og vakker lenge. På denne kjøkkenveggen ser du fargen LADY Wonderwall 11175 Adventure. Foto: Jotun.

Tips: Du kan bruke ulike glansgrader for å skape vakre kontraster i et rom. Prøv for eksempel en litt høyere glans på detaljer som dører og lister slik at de står frem i møte med matte vegger og tak.

Jotun_MB_Lady_Supreme_Finish

KONTRAST: Denne lekre døren er malt med [LADY Supreme Finish)(/sok?query=LADY%20Supreme%20Finish) Halvblank i fargen 20144 Grounded Red. Den står i nydelig kontrast til supermatte vegger i fargen LADY Pure Color 20143 Lively Red. Foto: Jotun.

Se årets interiørtrender

Slik vinner fargene kampen mot sollyset

I tillegg til å velge maling med riktig slitestyrke, bør du tenke på hvordan rommet er utformet. I rom med store vindusflater og mye sidelys er en supermatt maling et smart valg for å unngå refleksjoner fra sollyset. Veggene vil se matte ut i alle vinkler, og fargeopplevelsen holder seg like vakker fra morgen til kveld.

jotun-byggmakker lady-pure-color-12124

INGEN REFLEKSJON: Denne supermatte malingen fra LADY Pure Color beholder sin vakre finish i sterkt sollys, uansett farge. Dette flotte soverommet er malt med fargen 12124 Natural Clay. Foto: Jotun.

– For best resultat er det avgjørende å velge en maling med gode påføringsegenskaper. LADY Pure Color fra Jotun sikrer dette, fordi malingen kombinerer en slitesterk overflate og en supermatt, eksklusiv, finish med gode påføringsegenskaper, tipser Mørkve.

jotun-byggmakker lady-perfection-1392

SUPERMATT: LADY Pure Color lar fargene komme til sin rett og gjøre ofte hele forskjellen i et rom. Denne veggen er malt med den nydelige LADY-fargen 5503 Natural Blue. Foto: Jotun.

Lyst på en forandring - uten å løfte en finger? Fortell oss hva du trenger hjelp til og vi fikser dyktige håndverkere du kan stole på, materialer av høy kvalitet og transport. Bestill jobben gjort Fiks Ferdig her.

Ikke glem taket

Det er fort gjort å vie all oppmerksomhet til fargene på veggene – men husk: Taket er en stor del av rommet – og viktig for helhetsinntrykket.

jotun-byggmakker lady-pure-color-5503

MYK OVERGANG: Kalkmaling skaper en vakker, taktil effekt. Dette harmoniske rommet er malt med LADY Perfection takmaling 1392 Gul Antik, og kalkmalingen LADY Minerals 1392 Gul Antik på vegg. Foto: Jotun.

jotun byggmakker lady-pure-color-8546

SENK TAKET: Med en grålig beigefarge i taket får rommet en herlig lunhet. Ved å male en del av veggen i samme farge blir taket «senket». Veggen er malt med LADY Pure Color 8546. Taket har fått fargen LADY Perfection 1016 Blek Sand. Foto: Benedicte Lobos, styling Balthazar Interior.

Trenger du mer inspirasjon? Dette er årets fargetrender.

– Mange gruer seg til å male tak, men det trenger de ikke. Taket er en flate som krever lite forarbeid, og med et godt forlengerskaft blir jobben lettere, forsikrer fargesjefen.

Drømmer du om stor forandring? I denne videoen viser Jotun hvor enkelt det er å male taket.

Drømmer du om stor forandring? I denne videoen viser Jotun hvor enkelt det er å male taket.

Har du et prosjekt på gang? Vi legger til rette for at du skal lykkes!

Kom til oss i Byggmakker – vi har alt du trenger slik at du kan slippe løs håndverkeren i deg. Hos oss får du gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser på prosjektet ditt, uansett om det er stort eller lite. Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.