K-Rauta-hero-banner
Artikler

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren

Skal du bygge ny terrasse i år? I så fall har du flere varianter av terrassebord å velge mellom enn noensinne, så hvilket skal du gå for? Det kommer an på hva som er viktigst for deg – er det pris, utseende, farge, byggemateriale eller vedlikehold?

Få ting er bedre enn å nyte sommeren på terrassen. Det måtte i så fall være å nyte sommeren på en ny terrasse sammen med barn, familie og venner, og med deilig mat, kald drikke og god stemning. Og dersom du er en av mange som drømmer om ny terrasse i år – hva er det folk flest kjøper nå?

– Vi ønsker å bruke mest mulig tid på å kose oss. Det betyr at jo mer vedlikeholdsfrie terrassebordene er, desto bedre, sier Tom Arne Steinsland Kristiansen hos Byggmakker Moss. 

Se vårt utvalg av terrassebord her

– Eksempler på slike terrassebord er Termofuru, Kebony og Accoya, i tillegg til kompositt, som er laget av trefiber og plast. Ellers er Royal veldig populært, men det vi selger mest av er vanlig CU-impregnert furu – selv om den krever en del vedlikehold. Det er også mange som spør etter RÅ.

Og før skulle terrassen vår være brun, men nå skal den være… 

– Grå. Enten fordi vi kjøper grå terrassebord eller at de grånes over tid – hvilket jo skjer med alt treverk hvis du ikke behandler det. Det som da er fordelen med vedlikeholdsfrie terrassebord er at selv om de gråner, så sprekker og fliser de ikke. 

Bygge terrasse? Dette må du vite når du søker

Hvilke terrassebord får du hos Byggmakker?

Kort sagt: Alle, og utvalget er stort. Fra rimelige til dyre terrassebord har Tom Arne satt opp hvilke egenskaper som kjennetegner dem, og hvor mye (eller lite) vedlikehold du bør gjøre.

CU-impregnert furu

Selv om dette er den rimeligste utgaven terrassebord er den et godt valg, så her får du mye plank for pengene. Bare husk at CU-impregnert furu ikke bør legges rett på jord. Vi legger også til at trykkimpregnerte terrassebord er mye bedre nå enn de du fikk i “gamle dager”. 

Vedlikehold Terrassebord i CU-impregnert furu bør vaskes en gang i året. Har du terrasseolje bør den også oljes hvert år, har du terrassebeis anbefaler vi å beise hvert andre eller tredje år. Den kan holde i mange år uten behandling, men vil da flise, sprekke og måtte byttes raskere. 

Hva skal du velge – terrassebeis eller terrasseolje?

RÅ – beiset furu

Dette er et nytt, mørkt og trendy terrassebord som er rå både på holdbarhet, pris og utseende, og bare blir tøffere med årene. RÅ er overflatebehandlet med gråbrun vannfortynnbar oljebasert terrassebeis, og så trykkimpregnert etterpå. 

Vedlikehold Etter at RÅ er lagt kan du vente i to til tre år før du beiser på nytt, eller når du vil friske opp fargen. Dersom du “tillater” litt sprekker kan du vente lenger, men ikke glem vårvasken.

Signatur – beiset furu

I utgangspunktet er dette et vanlig impregnert terrassebord i furu som har blitt beiset med grå i ettertid. Signatur er i tillegg høvlet med små riller, noe som gjør at beisen sitter bedre fast.

Vedlikehold Du behøver ikke beise Signatur når den er lagt. Men den bør vaskes en gang i løpet av sesongen, og så beises hvert andre eller tredje år. 

Nyt utsikten med stolpefritt glassrekkverk

Royal

Denne er veldig populær. Den ene årsaken er at du får Royal i mange farger: Klar, rød, oker, brun og grå. Den andre årsaken er at den er behandlet med royalolje som gjør at den tåler mer fukt, trenger mindre vedlikehold og er mer formstabil enn vanlig CU-impregnert furu.

Vedlikehold Royal terrassebord kan ligge i opptil ti år før du behøver å gjøre noe. Velger du Royal i klar, vil denne med årene få en fin patinagrå farge. Går du for en av de andre vil disse beholde fargene, men slitasje, sol, vann gjør at de vil miste den. I så fall er det bare å olje, og så blir terrassen fin igjen. Husk at når du legger Royal terrassebord, er det viktig å olje kappflatene. 

ÅRETS NYHET: Concise Collection

Concise Terrassebord 28x95

Her får du virkelig en terrasse som skiller seg ut. Concise Collection er royalimpregnerte terrassebord med rette linjer og skarpe kanter, som er spesialdesignet for moderne hus og hytter. Med en spesialbehandlet og børstet overflate får du en deilig følelse når du går på dem. Du får Concise Collection i fire dimensjoner:

 • For et ekstra smalt uttrykk, er lektegulv i 28x45 et godt alternativ.
 • Ønsker du ren og stram estetikk på terrassen, kan du gå for 28x95. 
 • Er du på jakt etter tradisjonell størrelse på terrassebordene, velger du 28x120.
 • Vil du bruke kortere tid på å legge terrassen, er 28x145 det riktige for deg.

Du kan også kombinere flere dimensjoner, slik at du får en spennende og levende terrasse. 

Video: Nyhet! Årets trend innen terrasse

Consis lektegulv

Søker du et enda smalere uttrykk enn Concise terrassebord i 28×95 kan gi, er lektegulv et godt alternativ. Concise lektegulv består av Concise lekter i 34×45 eller 34×70 brukt som terrassegulv, alene eller i miks, noe som gir et nytt og mer spennende uttrykk.

Vedlikehold Når du har lagt Concise Collection på terrassen din, kan du vente i seks til syv år før du behandler den med olje. Etter det fortsetter du vedlikeholdet i det samme intervallet – eller ved behov, dersom terrassen ligger spesielt værutsatt til. 

Kebony

Det er også mange som ønsker Kebony på terrassen. Treverket er modifisert i en miljøvennlig prosess som gjør det hardere og mer stabilt. Kebony har et eksklusivt særpreg, og mange velger å ha den på hytta da den trenger lite vedlikehold og tilsyn. 

Vedlikehold Kebony har lang levetid og trenger lite vedlikehold. Fargen endres over tid ved eksponering av sol og regn. Da får den en sølvgrå patina. Også når du legger Kebony, er det viktig å olje kappflatene. 

6 fordeler med glassrekkverk på terrassen

Termofuru

Denne er i samme prisklasse om Kebony. Termofuru er varmet opp til 215 grader i en miljøvennlig prosess som gjør den holdbar og stabil, samtidig som den ikke sprekker eller tar til seg fuktighet ute i regn og snø. Det betyr at den er maksimalt råtebeskyttet. 

Vedlikehold Termofuru er omtrent vedlikeholdsfri, og som mange andre tresorter blir også denne grå med årene.

Kompositt terrassebord

Dette er laget av et miljøvennlig materiale som består av 50 prosent resirkulert tre og 50 prosent resirkulert plast. Terrassebordene i kompositt vi har er Fiberon og Megawood. De er robuste, slitesterke, har en nesten ugjennomtrengelig overflate og er svært renholdsvennlige. Du får dem i fargene brun, grå og lys grå. 

fiberon beachhouse 800x480

Fiberon kompositt terrassebord Beach House

Vedlikehold Kompositt terrassebord trenger du hverken å olje, beise eller pusse noensinne. Det holder at du går over med såpe og vann når du ser det er behov for det.

Slik bygger du pergola

Accoya terrassebord

Dette er giftfri, bærekraftig og miljøvennlig radiata-furu, som er svært stabil og holdbar. Accoya har store og flotte årringer, og gir 50 års garanti over vann, og 25 år hvis det er i ferskvann. Det betyr at den også kan brukes på bassengkanter og brygger.

Vedlikehold Accoya trenger du heller ikke å gjøre noe med annet enn vask, og den holder seg lys og pen i år etter år. Dersom den er ubehandlet vil den etter hvert få en sølvgrå patina. 

Dette må du tenke på når du skal bygge platting

Tips til valg av terrassebord - Byggmakker

Tips til valg av terrassebord - Byggmakker

Hva vil terrassen koste?

Dette kommer selvsagt an størrelsen og hvilke terrassebord du velger.

Miljøbilde terrasse

Uten flis: Terrasse med skjult innfesting gir ingen synlige skruer, sprekker eller fliser.

Vedlikeholdsvennlige koster mer, men på den annen side slipper du unna en del arbeid siden du heller kan kose deg. Dessuten vil bjelkelaget koste det samme, med unntak av kompositt – her må du nemlig ha 40 centimeter mellom stenderne istedenfor de vanlige 60. 

For konkrete priser på terrassen din, kan du ta kontakt med nærmeste Byggmakker. 

Også skruene vil koste det samme uansett hvilke terrassebord du velger. Et godt tips her er å gå for det som heter skjult innfestning, hvilket gjør at du får usynlige skruer uten sprekker og fliser. Da unngår både du og barna oppskrapede tær. 

Liten skrue kan velte stor terrasse

Riktig terrassebord for deg? Det fikser vi!

Det aller første du må gjøre er å sette opp et budsjett. Finn ut hvor mye du vil bruke på terrassen din, slik at blir det enklere for deg å finne ut hvilke terrassebord du kan ha. 

bm terrasse helene 1 800x480

Nyt sommeren på terrassen: Her vises terrassebord Furu cu-impregnert, 28x120, 1. sort

– CU-impregnert furu er jo det rimeligste, men går du litt opp i pris til for eksempel Kebony og Royal slipper du en del vedlikehold, samtidig som terrassebordene blir mer stabile og tåler mer, forklarer Tom Arne. 

– Ta gjerne et bilde av der terrassen skal være, tegn og mål opp antall kvadratmeter før du kommer til din nærmeste Byggmakker. Da får du gode råd om materialer, i tillegg til beregning av pris på terrassebordene. 

Å snekre terrasse kan være tidkrevende og tungt, og krever litt snekkerkunnskaper – i hvert fall når det gjelder bjelkelaget. Så hva gjør du om du ikke kan eller vil bygge terrassen selv? Da har Tom Arne et godt råd til deg.

– Det fikser vi! Dersom du trenger håndverkere formidler vi de beste der du bor. Og husk – hos Byggmakker får du alltid gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser på prosjektet ditt, uansett om det er stort eller lite.

Slik bygger du trapp til terrassen din

Byggmakker har et stort utvalg av terrassebord

Se vårt utvalg av terrassebord her

 • Royal fra Marnar Bruk
 • Royal fra Talgø Møre Tre
 • Royal fra Alvdal Skurlag
 • Kebony
 • Impregnert furu fra Bergene Holm
 • Impregnert furu fra Moelven
 • Impregnert furu fra Inntre Kjeldstad
 • Impregnert furu fra Larvik Impregneringskompani
 • Termofuru fra Fritzøe Engros
 • Termofuru fra Moelven Wood
 • Accoya fra Fritzøe Engros
 • Accoya fra Woodlink
 • Kompositt fra Fritzøe Engros

Har du et prosjekt på gang? Vi legger til rette for at du skal lykkes!

Kom til oss i Byggmakker – vi har alt du trenger slik at du kan slippe løs håndverkeren i deg. Hos oss får du gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser på prosjektet ditt, uansett om det er stort eller lite. Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.