K-Rauta-hero-banner
Artikler

Ja til vedlikeholdsfritt rekkverk på terrassen!

Er du ute etter en enkel og stilfull forandring utendørs? Da vil et monteringsvennlig og vedlikeholdsfritt rekkverk i vinyl eller glass virkelig gjøre susen. Men hvilken type skal du velge? Utvalget er stort og valget er ditt.

Et rekkverk har ikke bare en praktisk sikkerhetsfunksjon, men rammer også inn terrassen din slik at uteområdet blir lunere og mer intimt. Et rekkverk er likevel ikke bare et rekkverk – skal du gå for et glass eller vinyl?

– Til et funkishus ser det veldig bra ut med glassrekkverk, men hvis huset ditt har en litt mer klassisk stil er det mange som heller velger et rekkverk i vinyl med et mer tradisjonelt design. Uansett hvilket du går for er det tilnærmet vedlikeholdsfritt – det holder å spyle det en gang i blant, sier Vegard Tømmervold, som er selvbyggerkonsulent hos Byggmakker Tiller.

Er terrassen din mer enn en halv meter over bakkenivå? Da er det krav om rekkverk

bmi glassrekkverk 2 800x480

Foto: BMI

Synes du det er vanskelig å bestemme seg for hvilken du vil ha, kan du få stolpefot, stolpe og glassfester som gjør at du kan kombinere glass og vinyl. Da får du et moderne preg som samtidig bevarer noe av den gamle sjarmen til huset eller hytta.

– Det er egentlig bare fantasien som stopper deg. Tenk først over hvor mye penger du ønsker å legge i rekkverket til terrassen, og hva slags type du vil ha, anbefaler konsulenten.

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden!

Vedlikeholdsfritt rekkverk i vinyl fra Arnøy Engros

Mange ville jo kanskje foretrukket mer et tradisjonelt rekkverk i tre, men er det vanskelig å se forskjell på tre og vinyl?

– Det kommer jo an på øyet som ser. Du ser ikke forskjell på avstand om du ikke vet det er vinyl, da ser det bare ut som fint malt treverk. Når du kommer nærme eller tar på det, merker du at det ikke er trestruktur. Med det sagt er ikke dette noe du vil tenke på, forteller Vegard.

Vinyl har dessuten mange fordeler sammenlignet med tre.

Arnoy-rekkverk-vinyl

Staselig. Lang levetid, lang holdbarhet og god pris er noen av grunnene til å velge vinyl. Men det kan også se flott ut. Foto: Arnøy Engros

– Den største fordelen er jo at vinyl er vedlikeholdsfritt, og du slipper å olje, beise eller male det. I tillegg er det enkelt å montere – alt er ferdig kappet, så det slipper du. Vinylrekkverk er bare å klikke på plass, omtrent som når du bygger med Lego. Det varer også veldig lenge, og fortsetter å holde seg pent.

*– Enkelt å montere, sier du – hvor lang tid tar et rekkverk rundt en gjennomsnitts terrasse? *

– Det kommer jo an på lengden, men har du alt klart bør du få montert det på en lørdag – og så kan du invitere på fest når kvelden kommer.

arnoy rekkverk 3 800x480

Foto: Arnøy Engros

Enda enklere montering

Rekkverk i vinyl kommer i faste lengder på 180 centimeter og er enkelt å tilpasse terrassen din. Det har aluminiumprofiler i topp og bunn og er nesten vedlikeholdsfritt.

– Arnøy Engros har blant annet sortlakkerte aluminiumspiler med lik lengde på 180 centimeter og ett nytt trapperekkverk i samme stil. De har også supplert utvalget med en 45° hjørnebrakett og trappebrakett som gjør monteringen enda enklere.

Her kan du se vinylrekkverk og tilbehør fra Arnøy Engros

arnoy rekkverk 1 800x480

Foto: Arnøy Engros

Vedlikeholdsfritt vinylrekkverk varierer i pris avhengig av leverandør og type, men uansett hvilket du velger er det rimeligere enn glassrekkverk. På den annen side – mange mener at vedlikeholdsfritt glassrekkverk gir både huset og hytta et mer eksklusivt utseende.

Prøv rekkverkskalkulatoren! Synes du det er vanskelig å beregne kostnaden av et nytt rekkverk? Da kan du sjekke rekkverkskalkulatoren for å beregne prisen og få en ferdig utstyrsliste.

Vedlikeholdsfritt rekkverk i glass fra BMI

Med glassrekkverk slipper du lyset inn på uteplassen. I tillegg krever det minimalt med vedlikehold, det ser fantastisk ut og gir fasaden et tidløst preg.

– Glassrekkverk er blitt svært populært på terrassen, og det er det mange gode grunner til. Et beskyttende og gjennomsiktig rekkverk inviterer naturen og lyset inn. Samtidig sørger det for at du ikke mister noe av utsikten når du legger deg ned i solsengen. Og så er det jo dette med at det er vedlikeholdsfritt, forteller Vegard.

bmi glassrekkverk 1 800x480

Foto: BMI

Med glassrekkverk får du også økt romfølelse ute og inne. Dessuten passer det godt til fasadeuttrykket på moderne arkitektur, som ofte krever godt utsyn og mye lysinnslipp.

– BMIs nye stolpefrie glassrekkverk forsterker opplevelsen ytterligere, uten å gå på bekostning av sikkerheten, stabiliteten og levetiden. I tillegg beholder du panoramautsikten, og får et sammenhengende, stilfullt og elegant uttrykk uansett om det er hjemme eller på hytta. Om du ønsker det, får du også glassrekkverk med stolper.

bmi glassrekkverk 3 800x480

Foto: BMI

Dobbelt så rask montering

Komponentene fra BMI er produsert i herdet og laminert sikkerhetsglass med syrefaste stålinnfestinger. Det gir rekkverket lang levetid, ikke minst i kystnære strøk, der boligene våre er ekstra utsatt for vær, vind og sjøsprøyt.

– En annen fordel med det nye stolpefrie glassrekkverket er at du monterer det på halve tiden, sammenlignet med de tradisjonelle. Glassene, som du får i åtte ulike bredder, kan nemlig finjusteres hver for seg. Det finnes ikke et fundament som er hundre prosent i vater, derfor har BMI utviklet en patentert løsning som gjør at glassene monteres i en aluminiumsskinne og deretter enkelt settes i lodd.

bmi glassrekkverk 5 800x480

Foto: BMI

Med det sagt avhenger monteringstiden av hvor mye tilpassing av som må til. Når du først har gjort det går det fort, og når glassene står som de skal, sørger en to-stepskile for en sikker og permanent låsing av rekkverket.

– Det spiller ingen rolle om underlaget er av tre, betong eller stål, og glassrekkverket fra BMI er godkjent for montering opp til ti meter over terreng.

Her kan du se glassrekkverk og tilbehør fra BMI

Montere rekkverket selv – eller la Byggmakker gjøre det for deg?

Er du litt handy, kan du enkelt montere rekkverk i både glass og vinyl selv. Men kanskje du har lite tid eller lang vei til hytta? I så fall har Vegard et godt råd til deg.

– Uansett om du skal bygge et nytt og vedlikeholdsfritt rekkverk eller lage en hel terrasse, lønner det seg alltid å starte hos Byggmakker. Hos oss får du også gode råd om stil, farger og materialer.

Han råder deg også til å måle opp og gjerne ta noen bilder, slik at det blir enklere å sette seg inn i hva du skal gjøre.

– Og husk – om du ikke ønsker å montere det vedlikeholdsfrie rekkverket ditt selv, kjenner vi de beste håndverkerne der du bor. Med tjenesten vår Fiks Ferdig får du satt opp rekkverket ditt hjemme eller på hytta, uten at du behøver å gjøre noe som helst.

Leter du fremdeles etter nytt rekkverk? Se hele Byggmakkers utvalg!

Har du et prosjekt på gang? Vi legger til rette for at du skal lykkes!

Kom til oss i Byggmakker – vi har alt du trenger slik at du kan slippe løs håndverkeren i deg. Hos oss får du gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser på prosjektet ditt, uansett om det er stort eller lite. Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.