K-Rauta-hero-banner
Artikler

De beste grovstøvsugerne fra Kärcher

Det er mye grovt som er fint, som for eksempel grovbrød, grove rundstykker, grov ull, grov marsipan og grovt sandpapir. Grov betyr også tøff, og det er nettopp det en grovstøvsuger skal være – den skal jo ta seg av de tøffeste jobbene. Men hva er en grovstøvsuger, hva gjør den og er det noe du bør ha?

– En grovstøvsuger brukes stort sett i forbindelse med bygging. Den tar blant annet mer av det grovere støvet, trefliser og støv fra isolasjon, og noen av dem kan i tillegg brukes til vannsuging. Så en grovstøvsuger kan brukes til mye mer enn en vanlig støvsuger, sier selvbyggerkonsulent Raymond Kornbråten hos Byggmakker Skui – som dessuten sitter i ekspertpanelet vårt og svarer i chatten på byggmakker.no.

– Dessuten skal vel ikke den vanlige støvsugeren brukes til denne typen jobber?

– Blant annet er ikke fuktighet bra, nei. Nå er det ikke alle grovstøvsugere som tåler fukt heller, men du kan få grovstøvsugere med en kombiløsning som også suger vann.

karcher grovstovsuger 1 800x480

De fleste av oss har kanskje klart seg uten grovstøvsuger, men hvis du er hobbymekker eller hjemmesnekker og bygger en del er dette absolutt noe Raymond mener du bør ta en kikk på.

– Jeg kjøpte en selv da jeg bygde hus, og det var en god investering da det ble mye støv under prosessen. Derfor er det bedre å kjøpe en grovstøvsuger enn en vanlig du sannsynligvis må kaste etterpå.

Vårrengjøringen går enkelt med en høytrykkspyler

Fire anbefalte grovstøvsugere fra Kärcher

Dersom du er en av dem som kanskje har slitt ut en støvsuger eller flere når du har ryddet underveis og etter du er ferdig med prosjektene dine, har Raymond noen gode tips.

– Før du kjøper en grovstøvsuger må du tenke på behovene dine, hva du skal bruke den til og hvor mye du skal bruke den. Du får grovstøvsugere fra enkle modeller som er fine til bruk i garasjen, til større modeller som egner seg på byggeplasser og for eksempel kan kobles direkte til sager.

Og siden dette er upløyd mark for de fleste, har Raymond funnet frem noen godbiter fra butikken sin.

Kärcher Wd 6P Premium

Dette er en grovstøvsuger som passer for proffen, men også for deg som pusser opp, bruker mye tid i garasjen eller har eget verksted. Kärcher Wd 6P Premium har blant annet vannsuging, den er stor og kraftig og tar større partikler. Den kommer i to modeller, og en av dem kan kobles til eksternt strømuttak og samkjøres med en sag slik at du får mindre flisstøv.

Kärcher Wd 3P

Denne er en litt mindre modell som passer mer for hobbybrukeren. Kärcher Wd 3P har ikke vannsuging, men er ellers super når du skal ta de litt tøffere jobbene hjemme. Det være seg når du skal rengjøre bilen, støvsuge gangen eller hobbyrommet – den fjerner både grov skitt og fint støv enkelt og greit. En stor fordel er at den veier lite og er lett å bære med seg.

Slik får du perfekt resultat på vindusvasken

Nt 30/1 Tact Te L fra Kärcher

Nå er vi tilbake på en kraftigere modell igjen. Nt 30/1 Tact Te L er til og med hakket sterkere enn Wd 6P Premium. Dette er en grovstøvsuger for de enda større jobbene for proffene og hobbysnekkeren – den har større tank, høyere effekt og så videre. Den har også et eget filterrengjøringssystem som gjør at du ikke behøver å avbryte jobben mens du holder på.

Se 4001 Plus fra Kärcher

Dette er en teppe- og møbelrenser, og egner seg derfor mer til hjemmebruk. Se 4001 Plus fra Kärcher er noe midt mellom en vanlig støvsuger og en grovstøvsuger med vannsuging. Denne kombiløsningen gjør at alt du bruker den på blir gullende rent og nesten som nytt igjen. Og i tillegg til tepper og møbler, kan du bruke den til dyprens av madrasser og bilseter.

Her kan du se utvalget vårt av støvsugere, grovstøvsugere og rengjøringsmaskiner

Grovstøvsugeren får du hos Byggmakker

Siden vi snakker mye om vann, søl, støv, fliser og skitt, lurer du kanskje på om en grovstøvsuger krever mer vedlikehold sammenlignet med en vanlig støvsuger?

– Det kan jeg herved avkrefte – jeg har ikke hatt noe mer vedlikehold på grovstøvsugeren min selv om den har blitt brukt til tøffe jobber, forteller Raymond.

karcher grovstovsuger 2 800x480

En grovstøvsuger kan altså brukes til alt du ikke kan eller bør bruke støvsugeren din til, og i tillegg krever den ikke mer stell og omtanke. Betyr dette at stadig flere folk ser fordelen med å ha en grovstøvsuger hjemme eller på hytta?

– Vi har hatt perioder der vi har solgt veldig mange. Det kommer litt an på sesongen, så til sommeren er det nok flere som skal ha grovstøvsuger igjen. Dessuten har det mye å si hvilke prosjekter man holder på med, og av åpenbare grunner har det blitt mange nye hobbysnekkere de siste par årene – som gjerne ønsker seg en grovstøvsuger.

– Og når man kommer til Byggmakker for å kjøpe grovstøvsuger finner dere garantert en som passer?

__– Ja, det gjør vi absolutt! Vi har et stort utvalg, og som tidligere nevnt spør vi om behovene dine, hva skal du bruke den til og hvor mye du skal bruke den. Det er jo ikke alle som trenger å ha vannsuger, og da er det heller ikke nødvendig å kjøpe det. Så vi kan love deg at vi anbefaler akkurat den grovstøvsugeren som passer best for deg. __

Har du et prosjekt på gang? Vi legger til rette for at du skal lykkes!

Kom til oss i Byggmakker – vi har alt du trenger slik at du kan slippe løs håndverkeren i deg. Hos oss får du gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser på prosjektet ditt, uansett om det er stort eller lite. Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.