K-Rauta-hero-banner
Artikler

Slik velger du riktig terrassedør

Moderne eller klassisk, enkel eller dobbel, hengslet eller skyvedør? Uansett hvilken type terrassedør du er på jakt etter finnes det en som passer perfekt hjemme hos deg, og som forlenger sommeren og gir deg mer uteliv.

Vil du at terrassedøren skal gi boligen din et særpreg, eller er det et helhetlig uttrykk med rene linjer du ønsker deg?

– Hvilken terrassedør du velger avhenger gjerne av huset ditt og stilen det har, og du kan bestille valgfri NCS- og RAL-farge som harmonerer med huset ditt. Et annet eksempel er store glassflater med rene linjer, som er veldig populært for tiden. I tillegg ønsker de fleste av oss vedlikeholdsfrie terrassedører, sier Vegard Tømmervold, som er ekspert på gulv, dører og vindu hos Byggmakker Tiller.

Lurer du på om du trenger å bytte vinduene eller terrassedøren din? I så fall kan du få en gratis vindussjekk av Byggmakker.

swedoor caspian dbldor white 800x480

Moderne klassisk: Caspian ytterdør fra Swedoor. Foto: JW Swedoor

Tenk på dette før du kjøper terrassedør

Visste du at det er mange ulike typer terrassedører? Det finnes foldedører, 1- og 2-fløyede utadslående og innadslående dører, og skyvedører. Vegard forklarer at dette er bare ett av flere valg du må tenke på når du skal kjøpe terrassedør:

– Hvor vil du at hengslene være? Et smart tips er å stå på den siden hengslene er, og “åpne døren” når du skal vurdere dette. Så er det jo spørsmål om hvilken høyde du skal ha på brystningen, altså fra terskelen opp til glasset?

Her er det mange som ønsker en helhet, og derfor vil ha brystning på samme høyde som vinduene ved siden av. Dette valget er viktig med tanke på om du vil ha mer utsikt og dagslys, eller mindre innsyn.

– Skal du ha sprosser? Selv om vi selger mindre og mindre av dette, er det mange som ønsker sprosser dersom de har det fra før, forteller Vegard før han kommer med et godt tips.

– Det er ikke nok å bare måle den gamle terrassedøren når du skal beregne størrelsen på den nye. Du må måle hele karmen, og da på utsiden av boligen.

swedoor monteverdi grey debussy lightblue 800x480

Swedoor har vanlige ytterdører med store glassfelt som passer ypperlig også som terrassedører. Foto: JW Swedoor

Hos Byggmakker får du terrassedører fra kjente kvalitetsleverandører som blant annet Natre og Swedoor. Det vil si – Swedoor har vanlige ytterdører med store glassfelt som passer ypperlig som terrassedører. Med Natre kan du velge tradisjonell terrassedør og heve-/skyvedør. Fordelen med sistnevnte er at du kan åpne opp store deler av huset ditt, og viske ut skillet mellom ute og inne. Om vinteren får du mye dagslys, samtidig som du får et behagelig inneklima.

Her kan du se hele utvalget vårt av terrassedører og skyvedører

Terrassedører med aluminium er populært

Vegard sier at det er mange materialer du kan velge mellom, men de vanligste er tre, aluminium og plast.

– Det har blitt veldig populært å velge aluminiumskledd terrassedør siden det er vedlikeholdsfritt. Dette gjelder både for de som rehabiliterer og de som fører opp nye hus.

natre skyvedor hamar 800x480

Heve-/skyvedører fra Natre visker ut skillet mellom ute og inne. Foto: Natre

I tillegg vil folk helst slippe oljebehandling, maling og annet styr.

– Aluminiumsdørene har blitt like fine som treverk siden de har blitt mye mattere enn før, og du ser nesten ikke forskjell.

Dette er de 9 hotteste terrassebordene denne sommeren

Terrassedør med sikkerhetsglass

Skal du ha terrassedør med brystning som er lavere enn 80 centimeter? I så fall anbefaler Vegard sikkerhetsglass.

– Det beskytter både mot personskader og innbrudd, og gir en ekstra trygghet om for eksempel barna er uheldige og knuser glasset.

Knuses et laminert sikkerhetsglass vil glassbitene feste seg til folien som glasset er limt til, og det forhindrer både at man ikke skjærer seg og ramler gjennom vinduet.

swedoor caspian dbldor 800x480

Caspian dobbeldør fra Swedoor. Foto: JW Swedoor

– Dessuten gjør styrken i sikkerhetsglasset det vanskeligere for tyvene å bryte seg inn, siden man må ha verktøy for å komme gjennom.

Velg en sikker dør til terrassen

Montere terrassedøren selv eller få det gjort?

Det er enkelt å montere terrassedøren selv, men de fleste velger likevel å benytte snekker.

– Her er det vanlige å leie inn et snekkerfirma eller å bruke snekkere man kjenner fra før. Hvis du ikke vet om noen, kjenner vi i Byggmakker de beste håndverkerne der du bor som gjør det Fiks Ferdig for deg. Så vi formidler gjerne kontakt når du skal ha terrassedør eller skyvedør, avslutter Vegard.

natre verandador hvaler 800x480

Foto: Natre

Har du et prosjekt på gang? Vi legger til rette for at du skal lykkes!

Kom til oss i Byggmakker – vi har alt du trenger slik at du kan slippe løs håndverkeren i deg. Hos oss får du gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser på prosjektet ditt, uansett om det er stort eller lite. Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.