K-Rauta-hero-banner
Artikler

Velg riktige innerdører til hjemmet ditt

En innerdør skal ikke bare dekke et funksjonelt behov eller et hull i veggen. Med riktige innerdører som passer stilen du har, setter de et ekstra preg på boligen din – samtidig som du åpner døren for mange nye muligheter.

Med et stort utvalg av forskjellige stiler og ulike egenskaper, kan det være vanskelig å velge innerdør. Men med litt veiledning kan du enkelt finne dørfavoritten din.

– Hva liker du og hvilke krav har du til døren? Ønsker du for eksempel noe som er mer lydtett enn en standarddør? spør Eivinn Kristoffersen hos Byggmakker Larvik.

Han er blant dem som står klare til å hjelpe deg med å finne riktig innerdør til deg og hjemmet ditt.

– For å avdekke stilen ville jeg også spurt deg om hva slags type hjem du har. Har du en funkisbolig eller et tradisjonelt hus? Og hvordan vil du at innerdørene skal se ut?

Stable hvit 800x480

Innerdør Stable hvit. Foto: Swedoor

Innerdørene hos Byggmakker finnes i mange varianter, enten du vil ha klassiske med profiler eller moderne og helt slette. Du finner alltid en dør i den stilen og prisklassen du ønsker, og i fargen du vil ha.

Style04 hvit 800x480

Innerdør Style 04 hvit. Foto: Swedoor

Farge på innerdørene

Det vanligste er å velge en innerdør som står i stil med resten av interiøret. Selv om noen er litt mer vågale enn før og leker seg med ulike farger på innerdørene, velger de fleste av oss fremdeles hvitt.

– Vi ser at trenden faktisk snur seg mot enda hvitere enn tidligere, og at mange velger farge 0500, eller det vi kaller arkitekthvit. Denne er hvitere enn den tradisjonelle dørfargen, som har litt gult i seg. Ellers velger vi gjerne sort og grått – dører i knallfarger går det svært lite av, sier Eivinn.

Stable sort 800x480

Innerdør Stable sort. Foto: Swedoor

Uansett om du ønsker at dørene skal skille seg ut eller gå i ett med veggfargen, kan du selvfølgelig få den døren du vil ha – i den fargen du er ute etter.

– Vi kan bestille dørene i stort sett alle farger. Det finnes noen få unntak, men det er sjeldent vi ikke kan levere det du ønsker.

Unique 03L i petroleum blaa 800x480

Innerdør Unique 03L i petroleum blå. Foto: Swedoor

De fleste av oss velger fremdeles de enkle dørene uten for mye profiler og detaljer, noe som er helt i tråd med stilen som har vært populær i mange år.

– Vi ønsker jo å bringe naturen inn i hjemmene våre, så innerdører og ytterdører med synlig tre er på full fart tilbake. Og er du på jakt etter noe som venner og naboer neppe har, finnes det også dører med 3D-effekter og mønstre – som fra Swedoor.

Charisma D200 800x480

Innerdør Charisma D200. Foto: Swedoor

Innerdører hos Byggmakker

Hos Byggmakker finner du et stort utvalg kvalitetsdører fra anerkjente produsenter:

  • Swedoor
  • Scanflex
  • Bygg 1 Produkter
  • Nordic Door
  • Drammen Dørfabrikk
  • og mange flere

Tre kvaliteter på innerdører

Kvaliteten på innerdørene avhenger av materialet de er laget av. Eivinn forteller at Byggmakker deler dørene inn i tre kategorier – eller kvalitetstyper: God, Bedre og Best. Prisen stiger etter hvert som kvaliteten øker.

GOD

Dette er enkle og rimelige dører. God har en pappkjerne og er derfor den letteste varianten. De har en fin stabilitet, og er det vi kan kalle funksjonelle “hverdagsdører”.

Easy red 800x480

Et eksempel på God innerdør er Easy fra Swedoor. Foto: Swedoor

BEDRE

Dette er kompakte dører, ofte med en kjerne av spon eller porøse plater som er mer stabile. Bedre reduserer mer støy, du kan velge flere farger, er mer slitesterke og har bedre finish.

Stable 800x480

Et eksempel på Bedre innerdør er Stable fra Sweedor. Foto: Swedoor

BEST

Dette er gjerne fyllingsdører eller dører i heltre som er dyrere og av bedre kvalitet. Best har mer fremtredende profiler og passer for deg som vil ha ekte vare – og topp støydemping.

Unique 01L 800x480

Et eksempel på Best innerdør er Unique 01L fra Swedoor. Foto: Swedoor

Byggmakker selvsagt har et mye større utvalg enn disse seks eksemplene – du finner mer enn 3000 innerdører på nettsidene våre.

Så er jo spørsmålet – hvordan kan du se og kjenne forskjell på kvaliteten?

– Den tydeligste forskjellen mellom den rimeligste og den dyreste er utseendet, og mellom en lett og en kompakt dør går det på lyden. Du vil merke det godt når du lukker døra, for den kompakte døra er både tyngre og mer massiv.

En kompakt dør passer derfor bra for deg som er opptatt av lyd og romklang.

– Tenk også på om du vil ha dempelist. Har du det på karmen vil døren redusere lyd, og mange velger dempelist inn mot for eksempel soverom og bad. Dører i heltre med profiler brukes oftest i tradisjonelle, gamle hus.

Eivinn legger til at de fortsatt selger mest av de rimeligere variantene.

– Samtidig ser vi at folk blir mer bevisste på kvalitet, funksjon og komfort.

Å montere ytterdør og innerdør er enklere enn du tror

Enda flere valgmuligheter

Ønsker du å spare plass med en skyvedør? Eller vil du ha glass i døren som gir deg mer lys og innsyn, slik at du får det mer åpent? Ifølge Eivinn kan du som regel få det akkurat slik du vil.

Unique GW03L 800x480

Skyvedør Unique GW03L. Foto: Swedoor

– Alle innerdører kan leveres som skyvedør, og de fleste med glass. Hver serie har sin glassdør, så du får tak i en som matcher de dørene du velger.

Innerdører med glass bringer lyset inn i hjemmet ditt

Husk å ta nøyaktige mål før du går til innkjøp av dørene. Da unngår du bomkjøp.

– Er du fremdeles usikker på hvilken innerdør som er riktig for deg? Alle trenger en makker, så ta turen til ditt nærmeste Byggmakker-varehus. Her møter du flinke fagfolk som sammen med deg gjør en dør-til-dør-aksjon – og finner de som passer stilen din.

Skal du bytte ut innerdørene eller ytterdørene dine, men tenker at det kan være et litt tungt og tidkrevende prosjekt? I så fall formidler Byggmakker håndverkere som kan gjøre det for deg.

– Et smart tips er å bruke tjenesten Fiks Ferdig Dør. Da kommer dyktige og effektive håndverkere hjem til deg med dørene du har valgt ut, og monterer dem for deg. Og du trenger ikke å bekymre deg for de gamle dørene – de blir tatt med tilbake. Det eneste sporet etter oss er at du har oppgradert hjemmet ditt med nye og vakre innerdører.

Compact SP10 800x480

Dobbel glassdør Compact SP10. Foto: Swedoor

Alle trenger en makker!

Kom til oss i Byggmakker – vi er makkeren din, og her får du alt du trenger til prosjektet ditt.

Uansett om du har et stort eller lite prosjekt på gang, forenkler vi hverdagen din og legger alt til rette for at du skal lykkes. Hos oss får du høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester – til hyggelige priser.

Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enda enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.