K-Rauta-hero-banner
Artikler

Smarte verktøy som gjør proffen proffere

Det er lite som føles bedre enn å gjøre en god jobb – og i tillegg å gjøre den raskt, effektivt og med et pent resultat. Her får du tips til noen produkter og tjenester fra Byggmakker som gjør hverdagen enklere for deg som er proff.

Du som er proff vet sikkert at Byggmakker har et stort utvalg av el-verktøy i ekte proffkvalitet. De mest populære merkene er ikke uventet Makita, DeWalt, Bosch og Hikoki, i tillegg til tilbehør fra Luna og spikerpistolene fra ESSVE og Paslode.

– Makita og DeWalt finner du på alle varehusene våre, og mange har i tillegg Bosch og/eller Hikoki. Utvalget varierer litt med tanke på hva byggmestrene etterspør. Her handler det mye om hvilke merker de kjenner og bruker fra før, slik at de kan bruke de samme batteriene. Med det sagt – ønsker du et merke du ikke finner i ditt lokale varehus, skaffer vi det selvsagt for deg, sier Tommy Rensvold, som er salgskonsulent jernvare hos Byggmakker Sandefjord.

smart-verktoy-proff-800x480-2

– Hvilke fordeler gir det for proffen at dere har 89 Byggmakker-varehus over hele landet?

– I tillegg til at vi skaffer deg det du vil ha, får du så og si det samme sortimentet uansett hvilket varehus du handler i. Og ikke minst, holder du til i Sandefjord og har en jobb i Oslo, kan du bruke det samme kundenummeret og kundekortet på Alnabru. Det er viktig for oss å tilrettelegge for proffkundene våre – vi som jobber i Byggmakker, tjenestene og produktene våre skal bidra til at det blir enklere å gjøre en god jobb.

Alle trenger en makker - Byggmakker satser på proffen

7 dingser for en mer effektiv arbeidsdag

Og hvis vi tar produktene først: Det kommer stadig ny teknologi som gjør hverdagen mer effektiv for oss – og proffen er intet unntak. Produsentene ser verdien i å utvikle verktøy som gjør at arbeidet går raskere. Flere av disse smarte dingsene Tommy har funnet frem kjenner du sikkert fra før, men kanskje noen av dem kan bli et nytt og nyttig bekjentskap?

Kraftige arbeidslamper med LED-pærer

Arbeidslamper med glovarme og brannfarlige halogenpærer er ute og er erstattet av moderne LED-arbeidslamper med vanvittig styrke og smarte funksjoner som appstyring, justering av lysstyrke og fargetemperatur. Denne fra Starburst gir deg hele 45 000 lumen. I appen kan du justere lys, sette timer og dimmer, og den har sensor som slår av lampen når du er lenger enn ni meter unna.

Arbeidslampe som får plass i lommen

Trenger du ikke fullt så kraftige saker, kan 1000 lumen gjøre nytten. Mareld Spica 1000 RE er en smart og kraftig lampe som er så liten at den kan passe i lommen, og den gir et fantastisk arbeidslys. Batteriet kan holde i inntil 11 timer på 100 prosent effekt, og du kan kjøpe en ekstra magnet slik at du kan feste den på metallflater.

smart-verktoy-proff-800x480-5

Liten og smart løvblåser

Dette er en hendig sak med mange bruksområder. Makita løvblåser 18V brukes av mange til fjerning av lett avfall fra byggeplasser, og rengjøring av utstyr og arbeidsområder. Du kan også kjøpe kit som gjør at den suger opp løv, kan brukes som støvsuger og blåser vekk snø. Og den fungerer selvsagt på samme 18-volts batteri som flere andre verktøy fra Makita.

Sett spikeren i kista for hammeren

Skjult montering i terrassebord

Dette er et genialt verktøy og en billig investering som gir deg flere funksjoner i én. I tillegg til skjult montering, sørger ESSVE monteringsverktøy for at du får lik avstand mellom terrassebordene, og skruene får riktig dybde, rett vinkel, blir usynlige og du slipper fliser. Sluttresultatet blir penere – og du arbeider raskere og mer effektivt.

smart-verktoy-proff-800x480-3

Perfekt avtrykk på sekunder

Dette er et særdeles tidsbesparende verktøy med mange bruksområder. Luna profilmal brukes når du skal ha avtrykk av ønsket profil der du trenger en nøyaktig kopi av buede og uregelmessige linjer – som hjørner og lister i gamle hus. Den er super til teppe- og gulvlegging, og når du lager benker, hyller, dreiinger og lignende.

Oppblåsbar pumpepute

Denne er fantastisk, spesielt om du setter inn dører og vinduer alene. ESSVE pumpepute er en snedig liten sak som gjør at du slipper kiler, og i hver pakke er det fire puter. Først plasserer du karmen i dør- eller vindusåpningen, og så setter du en pute på hver side. Så justerer du opp, ned, frem og tilbake ved å pumpe inn og slippe ut luft. Enkelt og effektivt!

smart-verktoy-proff-800x480-4

En jekk til alt

Viking arm jekk er en utrolig praktisk og håndholdt montasjejekk. Med 25 centimeter løftehøyde og kapasitet på 150 kilo har jekken mange bruksområder, som tidligere krevde umenneskelig styrke i fingertuppene. Løft gipsplater til taket, hold opp vinduer ved montering, press på plass den siste parkettbiten, bruk som strammer ved montering av terrassebord, løft tunge dører av hengslene osv.

Dette proffverktøyet er snekkerens favoritt

Slitesterke arbeidsklær og proff-tjenester

Men proft verktøy og flinke fagfolk er langt fra det eneste Byggmakker har å tilby deg som er proff. I Byggmakker satser vi også på arbeidsklær og personlig verneutstyr, slik at du kan kjøpe dette på samme sted som verktøyet ditt – og dermed spare tid på å kjøre fra butikk til butikk.

– Ingen kjenner proffen bedre enn Byggmakker, og derfor er arbeidsklær et viktig satsingsområde for oss. Bomull er grusomt sammenlignet med 4-veis stretch – det handler om bevegelighet, komfort og velvære for proffen, og at klærne skal være slitesterke, holdbare og gjerne luftige.

Byggmakker har rimelige arbeidsklær fra sitt eget merke PROF, i tillegg til Blåkläder og Helly Hansen. Fra de to sistnevnte og Sievi får du vernesko som takler selv de tøffeste påkjenningene. I varehuset til Tommy har de også klær og personlig verneutstyr fra Skydda.

– PROF er ganske ferskt på markedet, men vi har allerede solgt en god del av det. Her får du god kvalitet til en lavere pris. Ellers er de like funksjonelle og behagelige som andre merker. Skal du ha nye arbeidsklær, hvorfor ikke prøve PROF neste gang du er hos Byggmakker?

Her kan du lese mer om PROF og andre arbeidsklær for proffen

smart-verktoy-proff-800x480-6

Et annet eksempel på hvordan Byggmakker gjør hverdagen enklere for deg som er proff, er en rekke tjenester som kanskje ikke er like godt kjent for alle. Felles for tjenestene er at de gjør at du kan bruke tiden på å bygge – og tjene penger.

En av tjenestene er Proff byggeplass, som gjennom god logistikk øker effektiviteten din. Tommy spesielt trekker frem byggeplasscontainerne, som Byggmakker i skrivende stund har over 1000 av spredd rundt i hele Norge.

– Fordelen med en byggeplasscontainer er at du har alt av verktøy, feste- og forbruksmateriell tilgjengelig. Etter hvert som du tømmer den, sørger vi for å fylle opp igjen. Den fungerer med andre ord som et lager, og du bestemmer selv innholdet. Noen av containerne har også lys, varme og strømuttak. Er du fast kunde hos oss, kan du låne gratis. Vi har også noen sagcontainere med el-uttak, slik at du kan stå tørt og varmt når du kapper.

– Det har blitt mindre svinn etter at vi fikk containeravtalen med Byggmakker

smart-verktoy-proff-800x480-10

Hvilke typer tjenester tilbyr Byggmakker til proffen?

  • Proff oversikt – med nettbutikken BM Portalen
  • Proff levering – logistikk, levering og service
  • Proff byggeplass – containere, komfort og avfallshåndtering
  • Proff prosjektering – Tekniske Tjenester og planlegging
  • Proff byggsystemer – prefabrikkerte byggelementer
  • Proff miljø og bærekraft – bærekraftige produkter og lavere utslipp

Du kan lese mer om disse tjenestene i 6 gode grunner til hvorfor du som er proff bør velge Byggmakker.

Høy kvalitet i alle ledd

Tilbakemeldingene fra proffene til Byggmakker er svært positive. Faktisk gjøres nesten 20 prosent av alt proffsalg i Norge hos oss, og det er vi stolte av. Og dette skal Tommy og kollegaene hans ha mye av æren for.

– Mange av dem som jobber hos oss har selv erfaring fra byggefirmaer, enten som håndverkere eller som byggeledere. Det gjør at vi har flinke fagfolk som yter god service. Så vil jeg også legge til det store utvalget vårt, og ikke minst tilgjengeligheten. Det er høy kvalitet i hvem vi er, tjenestene vi tilbyr og produktene vi selger – og det er dette vi ønsker å være kjent for blant proffkundene våre.

Så alt i alt – hos Byggmakker får du som er proff absolutt alt du trenger for å få en mer effektiv arbeidsdag på ett sted.

– Forresten, kanskje vi heller skal si 89 steder?

– Det stemmer! Og ikke glem at vi serverer deg gratis kaffe også.

smart-verktoy-proff-800x480-8

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.