K-Rauta-hero-banner
Artikler

Byggsystemer – spar tid og penger med prefabrikkerte byggelementer

Med Byggmakker på laget får du ferdig tegnede og konstruerte elementløsninger levert direkte til byggeplassen. Det gjør at du blir mer effektiv og kan bygge flere boliger raskere.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Bruker du Byggmakker til å prosjektere og levere byggsystemene får du mange fordeler med på kjøpet. Kort fortalt forteller du oss hva du skal bygge, og så får du akkurat det du skal ha – når du skal ha det.

– Vi kan tegne og detaljprosjektere bygget fra grunnen av. Deretter konstruerer og produserer vi prefabrikkerte elementløsninger slik at du får en sømløs kundeopplevelse fra planlegging til levering. Det er bare å heise de ferdige elementene på plass, og så kan bygget være tørt i løpet av få dager. Alt i alt gjør dette arbeidsdagen enklere for deg, sier Petter Skjerven, som er konseptansvarlig proff hos Byggmakker.

bm byggesystemer 800x480

– Når vi reduserer antallet aktører du trenger å ha kontakt med, gjør det i tillegg hele jobben mindre komplisert og sparer deg for tid. Dette er særlig tidsbesparende for små- og mellomstore bedrifter.

Dette er byggsystemene Byggmakker leverer

Med prefabrikkerte elementløsninger får du raskere bygging og mindre svinn – det gjør prosjektet ditt effektivt, lønnsomt og bærekraftig.

Byggelementer

Vegger, tak og gulv i ulike ferdigstillelsesgrader – fra delvis til helt ferdigstilt, isolert med kledning, vinduer etc. alt ettersom hva du ønsker.

Precut

Stenderverk og takverk som er kappet nøyaktig på millimeteren – det er bare å følge tegningen, der hver trelastbit er merket. Det er like enkelt som å bygge Lego.

Takstoler

Alle takstoler leveres ferdig prefabrikkert.

Både takstoler, precuts og byggelementer tilfredsstiller alle krav, regler og belastninger de er beregnet for.

Slik får du en mer effektiv byggeplass

Men det er ikke alt. Vi i Byggmakker er med deg fra A til Å i prosjektet ditt, og jobben vår starter lenge før du begynner å bygge. Og selvsagt får du god rådgivning underveis.

– Det betyr at du slipper å koordinere mellom ulike instanser, som arkitekter, ingeniører og produsenter – den jobben kan Byggmakker gjøre for deg, forteller Petter.

bm byggesystemer 2 800x480

Du kan altså få bygget ferdig kalkulert, ferdig tegnet, ferdig planlagt (prosjektert), ferdig byggesøkt, ferdig konstruert og ferdig produsert, og levert på byggeplassen i den rekkefølgen du ønsker. Det gir deg enklere planlegging, raskere byggetid og mer effektiv logistikk.

– Istedenfor at du skal koordinere disse tjenestene med ulike aktører, kan vi ta oss av hele prosjektet unntatt selve monteringen. Vi veileder også ved montering av ditt første bygg. Det gjør at både løsningen og byggingen blir helhetlig og godt planlagt, og du slipper å bruke tid på gjøre alt dette selv.

– Og for å få til det er det sikkert smart å få med Byggmakker så raskt som mulig?

– Ja, det er helt riktig. For at prosjektet ditt skal gå knirkefritt er det viktig å være tidlig ute og involvere Byggmakker allerede i planleggingen. Når du får alt på ett sted bygger du raskere, sparer tid og forbedrer lønnsomheten på hvert bygg.

Fornøyde proffer

I markedet er det en generell utvikling mot økt bruk av prefabrikkerte løsninger, og Petter kan fortelle at det etter hvert har blitt en høy etterspørsel.

– Det har det definitivt, og vi selger stadig mer av denne tjenesten. Med det sagt er det god plass til flere som ønsker en mer effektiv byggeprosess.

*– Er proffkundene fornøyd med de prefabrikkerte byggelementene dere leverer? *

– Ja, det er de. Vi har mange dyktige leverandører, og vi får veldig mange gode tilbakemeldinger fra proffene, spesielt på hvor raskt og enkelt de får gjort jobben.

bm prekutt bergen byggesystemer 800x480

Salgsleder proff ved Byggmakker Proff Gravdal, Knut Kavli (t.v.) og arbeidsleder Erik Aakre, Grønneviken AS.

Et godt eksempel på dette er entreprenørselskapet Vestafjell AS. De bruker precut så ofte de kan i byggeprosjektene sine, fordi det sparer tid og reduserer svinn på byggeplassen.

Flere profftjenester fra Byggmakker

Byggmakker tilbyr jo flere tjenester til proffen – er det en eller flere av dem som blir satt spesielt stor pris på Petter selv liker godt?

– Det vi selger mer og mer av nå er tekniske tjenester, det øker vi veldig på om dagen. Det er fordi proffene setter pris på effektivitet, kvalitet, og gode og rimelige tjenester. Tekniske tjenester er noe vi har lange tradisjoner på i noen av varehusene våre, hvor vi har medarbeidere med stor fagkunnskap. I de siste årene har vi tilbudt tekniske tjenester til hele landet.

Petter nevner også løsningene Byggmakker har for byggeplasscontainere. Her får du mange valgmuligheter på byggeplassen når det gjelder innendørs lagring og etterfylling av verktøy, festemidler, arbeidsklær, HMS-utstyr og alt annet du trenger.

– Byggeplasscontainere er også med på å gjøre alt enklere, skape orden og øke effektiviteten på arbeidsplassen, og er noe vi kommer til å utvikle videre.

Hvilke andre typer tjenester tilbyr Byggmakker til Proffen?

Ønsker du også prefabrikkerte byggsystemer?

I så fall er jo spørsmålet – hvordan bestiller man byggsystemene fra Byggmakker?

– Det gjør du enkelt ved å ta kontakt med din lokale proffselger, og så veileder han deg videre. Da er du i trygge hender, og du får hjelp med alt fra prosjektering til leveranse av elementløsninger til byggeprosjektet ditt.

Er du allerede Byggmakker proffkunde?

Bestill i BM Portalen her

På lag med proffen – vi forenkler hverdagen din!

Som proffkunde i Byggmakker får du tilgang til fordeler, teknologi, tjenester og løsninger som gjør deg og bedriften din mer effektiv, produktiv, lønnsom og bærekraftig. 

I nettbutikken BM Portalen kan du bestille når du vil, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter historikk og mye mer. Vi lover deg at du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler – og helikopter Du får hjelp med tekniske tjenester av topp kvalitet, blant annet tegninger, søknader og dokumentasjon Med fordelsprogrammet får du forsikringer, juridisk rådgivning og rabatter på en lang rekke tjenester Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste?