K-Rauta-hero-banner
Artikler

Byggsystemer – spar tid og penger med prefabrikkerte byggelementer

Med Byggmakker på laget får du ferdig tegnede og konstruerte elementløsninger levert direkte til byggeplassen. Det gjør at du blir mer effektiv og kan bygge flere boliger raskere.

Bruker du Byggmakker til å prosjektere og levere byggsystemene får du mange fordeler med på kjøpet. Kort fortalt forteller du oss hva du skal bygge, og så får du akkurat det du skal ha – når du skal ha det.

– Vi kan tegne og detaljprosjektere bygget fra grunnen av. Deretter konstruerer og produserer vi prefabrikkerte elementløsninger slik at du får en sømløs kundeopplevelse fra planlegging til levering. Det er bare å heise de ferdige elementene på plass, og så kan bygget være tørt i løpet av få dager. Alt i alt gjør dette arbeidsdagen enklere for deg, sier Petter Skjerven, som er konseptansvarlig proff hos Byggmakker.

Med byggelementer får du tett bygg på kort tid, og dermed reduseres faren for fukt. Dette er spesielt gunstig i vårt klima, siden vi har mye nedbør og kalde vintre. Samtidig får du færre tunge løft og mindre stillasbruk, og en mer ryddig byggeplass med færre materialer – noe som kan gi prosjektet bedre økonomi.

– Det er lettere å oppnå høy kvalitet med elementer som er produsert i et kontrollert miljø. Når vi i tillegg reduserer antallet aktører du trenger å ha kontakt med, gjør det hele jobben mindre komplisert og sparer deg for tid. Dette er særlig gunstig for små- og mellomstore bedrifter.

BM-byggsystemer-takstoler-800x480

Dette er byggsystemene Byggmakker leverer

Med prefabrikkerte elementløsninger får du raskere bygging og mindre svinn – det gjør prosjektet ditt effektivt, lønnsomt og bærekraftig.

Byggelementer

Vegger, tak og gulv i ulike ferdigstillelsesgrader – fra delvis til helt ferdigstilt, isolert med kledning, vinduer etc. alt ettersom hva du ønsker.

Precut

Stenderverk og takverk som er kappet nøyaktig på millimeteren – det er bare å følge tegningen, der hver trelastbit er merket. Det er like enkelt som å bygge Lego.

Takstoler

Alle takstoler leveres ferdig prefabrikkert.

Både takstoler, precut og byggelementer tilfredsstiller alle krav, regler og belastninger de er beregnet for.

-Byggelementer gjør at vi kan utnytte kapasiteten og kompetansen vår maksimalt

Du får en mer effektiv byggeplass

Men det er ikke alt. Vi i Byggmakker er med deg fra A til Å i prosjektet ditt, og jobben vår starter lenge før du begynner å bygge. Og selvsagt får du god rådgivning underveis.

– Det betyr at du slipper å koordinere mellom ulike instanser, som arkitekter, ingeniører og produsenter – den jobben kan Byggmakker gjøre for deg, forteller Petter.

bm byggesystemer 2 800x480

Du kan altså få bygget ferdig kalkulert, ferdig tegnet, ferdig planlagt (prosjektert), ferdig byggesøkt, ferdig konstruert og ferdig produsert, og levert på byggeplassen i den rekkefølgen du ønsker. Det gir deg enklere planlegging, raskere byggetid og mer effektiv logistikk.

– I stedet for at du skal koordinere disse tjenestene med ulike aktører, kan vi ta oss av hele prosjektet unntatt selve monteringen. Vi veileder også ved montering av ditt første bygg. Det gjør at både løsningen og byggingen blir helhetlig og godt planlagt, og du slipper å bruke tid på å gjøre alt dette selv.

– Og for å få til det, er det sikkert smart å få med Byggmakker så raskt som mulig?

– Ja, det er helt riktig. For at prosjektet ditt skal gå knirkefritt er det viktig å være tidlig ute og involvere Byggmakker allerede i planleggingen. Når du får alt på ett sted bygger du raskere, sparer tid og forbedrer lønnsomheten på hvert bygg.

Slik foregår planleggingsprosessen med Byggmakker

 • Ta kontakt med oss så tidlig som mulig i prosessen, gjerne før du har tegninger klare.
 • Sammen diskuterer vi hva dere har behov for av planleggingshjelp i det aktuelle prosjektet, samt hvilken byggeløsning som er mest aktuell.
 • Ønsker du elementleveranse eller precut tas leverandør med i prosessen fra start.
 • Vi koordinerer planleggingen. Så overtar Byggmakker Tekniske Tjenester
 • Vi utarbeider kostnadsoverslag/tilbud inkludert elementløsning hvis du ønsker det.
 • Vi utarbeider eventuelle arkitektskisser og byggesøknadstegninger.
 • Vi forestår eventuell byggesøknad.
 • Vi utfører totalprosjektering.

6 gode grunner til hvorfor du som er proff bør velge Byggmakker

Fornøyde proffer

I markedet er det en generell utvikling mot økt bruk av prefabrikkerte løsninger, og Petter kan fortelle at det etter hvert har blitt en høy etterspørsel.

– Det har det definitivt, og vi selger stadig mer av denne tjenesten. Med det sagt er det god plass til flere som ønsker en mer effektiv byggeprosess.

– Er proffkundene fornøyd med de prefabrikkerte byggelementene dere leverer?

– Ja, det er de. Vi har mange dyktige leverandører, og vi får veldig mange gode tilbakemeldinger fra proffene, spesielt på hvor raskt og enkelt de får gjort jobben.

Et godt eksempel på dette er entreprenørselskapet Vestafjell AS. De bruker precut så ofte de kan i byggeprosjektene sine, fordi det sparer tid og reduserer svinn på byggeplassen.

Et godt eksempel på dette er entreprenørselskapet Vestafjell AS. De bruker precut så ofte de kan i byggeprosjektene sine, fordi det sparer tid og reduserer svinn på byggeplassen.

bm prekutt bergen byggesystemer 800x480

Flere profftjenester fra Byggmakker

Byggmakker tilbyr jo flere tjenester til proffen – er det en eller flere av dem som blir satt spesielt stor pris på?

– Det vi selger mer og mer av nå er tekniske tjenester, det øker vi veldig på om dagen. Det er fordi proffene setter pris på effektivitet, kvalitet, og gode og rimelige tjenester. Tekniske tjenester er noe vi har lange tradisjoner på i noen av varehusene våre, hvor vi har medarbeidere med stor fagkunnskap. I de siste årene har vi tilbudt tekniske tjenester til hele landet.

Petter nevner også løsningene Byggmakker har for byggeplasscontainere. Her får du mange valgmuligheter på byggeplassen når det gjelder innendørs lagring og etterfylling av verktøy, festemidler, arbeidsklær, HMS-utstyr og alt annet du trenger.

– Byggeplasscontainere er også med på å gjøre alt enklere, skape orden og øke effektiviteten på arbeidsplassen, og er noe vi kommer til å utvikle videre.

Hvilke typer tjenester tilbyr Byggmakker til Proffen?

 • Proff oversikt – med nettbutikken BM Portalen
 • Proff levering – logistikk, levering og service
 • Proff byggeplass – containere, komfort og avfallshåndtering
 • Proff prosjektering – Tekniske Tjenester og planlegging
 • Proff byggsystemer – prefabrikkerte byggelementer
 • Proff miljø og bærekraft – bærekraftige produkter og lavere utslipp

- Med elementer bygger vi enklere og smartere!

Ønsker du også prefabrikkerte byggsystemer?

I så fall er jo spørsmålet – hvordan bestiller man byggsystemene fra Byggmakker?

– Det gjør du enkelt ved å ta kontakt med din lokale proffselger, og så veileder han deg videre. Da er du i trygge hender, og du får hjelp med alt fra prosjektering til leveranse av elementløsninger til byggeprosjektet ditt, avslutter Petter.

proff-byggsystemer-petter-800x480

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

 • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
 • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
 • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.