K-Rauta-hero-banner
Artikler

6 gode grunner til hvorfor du som er proff bør velge Byggmakker

Som proff vil du at arbeidet skal gå smooth. Du ønsker å gjøre det du skal, nemlig å bygge – ikke bruke tid på logistikk, prosjektering, planlegging, søknader, transport, avfallshåndtering og alt annet du ikke tjener penger på. Ingen kjenner proffen bedre enn Byggmakker, og nettopp derfor vet vi hvordan vi gjør hverdagen enklere for deg.

– Det er mange gode grunner til å velge Byggmakker som samarbeidspartner! Vi har en stor tjenesteportefølje som gir tilleggsverdi til det å være proffkunde hos oss, og den store fordelen er at du får alt på ett sted, sier konseptansvarlig proff Petter Skjerven.

Og det å kun ha én partner å forholde seg til, gjør hverdagen til proffkundene hos Byggmakker enklere.

GA7A0365-800x480

– Det som er unikt er at vi tar ansvar for planlegging av hele byggeprosjektet ditt fra A til Å – målet vårt er å få en sømløs kundeopplevelse fra første kontakt til bygget er ferdig. Vi skal gjøre proffen effektiv, og det får vi til gjennom god logistikk og gode tjenester.


Hvilke typer tjenester tilbyr Byggmakker til proffen?

 • Proff oversikt – med nettbutikken BM Portalen
 • Proff levering – logistikk, levering og service
 • Proff byggeplass – containere, komfort og avfallshåndtering
 • Proff prosjektering – Tekniske Tjenester og planlegging
 • Proff byggsystemer – prefabrikkerte byggelementer
 • Proff miljø og bærekraft – bærekraftige produkter og lavere utslipp

Fornøyde proffkunder

– Hva sier proffene som benytter dere i dag?

– De er fornøyde, fordi de opplever at de blir tatt godt vare på og får god service i hverdagen. Vi løser rett og slett problemene deres. Proffene som er aller mest fornøyd, setter pris på at de kan løse sine daglige utfordringer hos én partner – vi planlegger, prosjekterer og leverer byggevarene til rett tid og sted, og de slipper å forholde seg til flere aktører og koordinere alt selv.

Proffene setter også pris på at de får hjelp til andre tjenester som er helt sentrale i hverdagen, og som bidrar til en effektiv byggeplass.

– Byggmakker stiller opp for proffen, slik at byggeprosessen blir mer sømløs. Vi deler og gir gode råd fra leverandørene våre, og kommer med nye og innovative løsninger samtidig som vi er bærekraftige.

At proffene som bruker Byggmakker er fornøyde, bekreftes av antallet varebiler på parkeringsplassene – nesten 20 prosent av proffsalget i Norge gjøres hos oss, og det er vi stolte av. En stor del av årsaken til dette tallet kan vi takke proffselgerne i varehuset for.

– Mange av dem har tømrererfaring og har jobbet i byggefirmaer, enten som håndverkere eller som byggeledere. Veldig mange er dermed proffer selv, og vi rekrutterer aktivt etter de som har denne erfaringen. Med det sagt – det viktigste er personlige egenskaper, være glad i folk, ønske å hjelpe og gi god kundebehandling.

Så – hvilke tjenester tilbyr Byggmakker til deg som er proff?

Proff oversikt

Byggmakker er kjent for å ha gode digitale tjenester. Dette gjelder kanskje spesielt e-handelsløsningen BM Portalen – som i det vesentlige er det Proff oversikt handler om.

PROFF-OVERSIKT-BILDE_AV_KUNDE 815A6227-800x480

BM portalen er nemlig en helt egen nettbutikk for proffen, som selvsagt alltid er åpen. Her kan du søke blant titusener av varer, planlegge innkjøpene dine, bestille når du vil, lage faste handlelister over det du kjøper ofte, opprette prosjekter og bestille spesifikke varer til disse, og planlegge og organisere leveringstid på prosjektene dine.

I tillegg kan du skrive tilbud til kundene dine, få oversikt over alle historiske fakturaer, du kan se og administrere alle gamle og nåværende ordre, og laste ned og knytte produktdokumentasjon til prosjektene dine. Fordelen med BM Portalen er at du ikke trenger å koordinere med ulike leverandører og selgere – du kan selv planlegge prosjektet og leveransene når du har tid.

I skrivende stund jobber Byggmakker med å videreutvikle BM Portalen og lage en enda bedre nettbutikk, spesielt når det gjelder brukervennlighet.

Proff levering

Dette handler om alt som har med logistikk å gjøre, og med all beskjedenhet – dette er Byggmakker gode på. Proff levering av varer og tjenester til riktig tid, i riktig mengde og på riktig sted er det aller viktigste vi gjør.

Det er viktig for oss å ha en tett dialog med kundene våre, slik at vi kan planlegge leveransene slik de vil ha dem. Vi skal også være raske og effektive, slik at når det kommer en ordre blir det klart kommunisert fra vår side når den blir levert – vi vet hvor viktig forutsigbarhet på byggeplassen er. Og om det mot formodning skjer avvik, skal vi være like flinke til å informere om det i god tid, slik at kunden kan omstille seg.

GA7A8055-800x480

Om det så er med helikopter til en fjelltopp eller ekspresslevering av en skrue – med Proff levering får du skreddersøm på logistikken din, og vi sørger alltid for å yte det lille ekstra for kundene våre.

God logistikk øker effektiviteten og lønnsomheten din

Proff byggeplass

Vi har snakket om leveringslogistikk – dette handler om byggeplasslogistikk. Et godt eksempel er byggeplasscontainere, som gjør at du slipper å måtte reise til et varehus for å hente forbruksvarer som festemateriell og så videre. Vi har dessuten containere med sagstasjoner, slik at du kan stå tørt og kappe.

PROFF-BYGGEPLASS BM-KRS-9324-800x480

Proff byggeplass går også på det som har med komfort på byggeplassen å gjøre. Dette er noe alle proffer setter pris på, samtidig som det gjør deg mer effektiv. Legg til arbeidstelt, stillas- og maskinutleie, avfallshåndtering og mye mer – vårt ønske er at du skal ha en så behagelig arbeidsdag som mulig.

En annen form for logistikk på byggeplassen som effektiviserer arbeidet er ikke bare at vi leverer i riktig mengde og tid, men også til riktig etasje og leilighet. Da blir det enklere for dere å planlegge byggeprosessen, og ikke minst slipper dere unna kaos og kø.

Derfor er riktig avfallshåndtering på byggeplasser så viktig ‒ for alle

Proff prosjektering

De proffene som er kunder hos oss sier det er dette de setter mest pris på, og det er totalbegrepet på det vi kaller Tekniske Tjenester. Proff prosjektering handler om at vi tilbyr kalkulasjon, tegninger, byggesøknader – og prosjektering. Det betyr at vi hjelper deg med helt sentrale planleggingsoppgaver til bygget som tar mye tid.

I tillegg til å spare tid, hjelper Byggmakker deg å bygge lovlig. For det er nemlig slik at alle byggetiltak som er søknadspliktige, skal være prosjektert/planlagt av noen med ansvarsrett for prosjektering. Det har Byggmakker – det reduserer risikoen for at bygget ditt ikke blir godkjent, og det hjelper deg å bygge trygt og lovlig. Dette gjør at du sover bedre om natta.

Og igjen: Hos oss får du alt på ett sted, og ikke et firma her, en bedrift der og en arkitekt et annet sted.

PROFF-PROSJEKTERING 5784-BM-TRH-800x480

Tekniske Tjenester – en mer effektiv hverdag for deg som er proff

Proff byggsystemer

Dette innebærer at vi kan bidra med prefabrikkerte byggeløsninger som gjør at bygget kan settes opp på svært kort tid. Proff byggsystemer kan være byggelementer som vegger, tak og gulv fra delvis til helt ferdigstilt. Det kan også være precut i form av ferdigkappede materialer og takstoler – kappet på millimeteren.

Tidligere ble det med å ta ansvar for planlegging fra A til Å nevnt, og dette er noe vi fokuserer stadig mer på. For hvis du som er proff lar oss være med i prosjekteringsfasen, får du en mer sømløs opplevelse fordi vi planlegger i henhold til lover og regler. Prefabrikkerte byggeløsninger er en del av denne prosjekteringen, og når du slipper å forholde deg til mange partnere på dette, gjør det hverdagen din enklere.

PROFF BYGGSYSTEMER Vil bygge mer med elementer 800x480

I det hele tatt handler prefabrikkerte byggeløsninger om å radikalt få ned byggetiden. Det bidrar til å få ned byggekostnadene, noe som er viktig når tomteprisene er blitt svært høye.

Byggsystemer – spar tid og penger med prefabrikkerte byggelementer

Proff miljø og bærekraft

Her handler det om at vi bidrar til miljøet med bærekraftige produkter, og at de er produsert på en sosialt ansvarlig måte i samsvar med FNs 17 bærekraftsmål. Vi jobber også for at varehusene våre skal ha et lavest mulig karbonavtrykk og -utslipp.

Vi har laget en liste for Proff miljø og bærekraft som forteller hvordan Byggmakker tar ansvar:

 1. Du skal kunne finne miljøvennlige produkter ved hjelp av miljøfilteret i BM Portalen.
 2. Vi skal sørge for at produkter er sertifisert i henhold til de ulike miljøordningene som finnes.
 3. Vi kan levere produkter i henhold til Breeam-sertifiseringen til bygg som ønsker å være spesielt bærekraftige.
 4. Vi jobber med å redusere CO2-utslipp gjennom miljøvennlig transport.
 5. Vi ønsker å bidra til mer avfallsfrie byggeplasser.
 6. Vi tar ansvar for at produktene våre er produsert på en etisk forsvarlig måte, og vi reiser selv og kontrollerer at bedrifter følger opp dette.

Å redusere utslipp og bli mer bærekraftig er like viktig for Byggmakker som for proffen. Om du lurer på hvordan du og bedriften din kan bidra – ikke vær redd for å spørre oss.

Slik hjelper Byggmakker Proffen å velge bærekraftige byggematerialer

Så enkelt blir du proffkunde hos Byggmakker

Er du ikke proffkunde hos Byggmakker ennå, men ønsker å bli det? I så fall gjør du følgende:

– Da tar du kontakt med din nærmeste Byggmakker, og snakker med proffavdelingen i varehuset. En enda enklere måte å gjøre det på, er å registrere deg som proffkunde her, forklarer Petter.

– Kommer dere til å utvikle flere tjenester for proffen i den nærmeste fremtid?

– Ja, det vil komme flere løsninger fremover som vil gjøre hverdagen enklere for proffen. Det er bare å bli med, så får du også nyte godt av dem.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

 • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
 • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
 • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.