K-Rauta-hero-banner
Artikler

Proff levering – det du trenger på byggeplassen, når du trenger det

Som byggmester vet du hvor viktig det er å holde hjulene i gang på byggeplassen. Tidsfrister og budsjett skal følges, og blir det stopp i arbeidet betyr det forsinkelser og tap av penger. Lar du Byggmakker skreddersy logistikk og levering for deg, øker du effektiviteten og lønnsomheten – og du får en trygg og forutsigbar hverdag.

Byggmakker leverer mange smarte tjenester, og en av dem er Proff levering. Den innebærer at materialer blir levert til rett tid, på rett sted, i riktig mengde og i riktig rekkefølge på byggeplassen – enkelt og greit at du får det du trenger, når du trenger det.

– Alt blir levert av proffe sjåfører som kjører fast for Byggmakker. Det er en stor fordel for deg som er kunde av oss at vi kjenner hverandre og byggeplassen godt, for da vet vi hvordan du vil ha leveransene. Vi har alt av løfteutstyr og får jobben unna raskt og effektivt, uansett om den gjøres med pallegaffel, taksteinsklype, kjettingskrev eller noe annet, sier Ole Mossik, som er leder for Byggmakkers sentrallager i Østfold.

En annen fordel er at når Byggmakker leverer, kan du bruke tiden på å bygge. Du behøver med andre ord ikke å bekymre deg for om materialene kommer dit de skal, når de skal – for det gjør de.

– Og kundene som benytter seg av Proff levering er fornøyde?

– Ja, det tør jeg påstå. Vi jobber hardt hver dag for å levere varer og være en effektiv samarbeidspartner for kundene våre.

BM bygg lastebil container 800x480

Skreddersydde leveranser

Byggmakker skreddersyr transport og leveranser til alle typer arbeidsplasser. Hver kunde har forskjellige behov, så vi tilpasser oss dine ønsker.

– Vi har kunder som har ukentlige eller faste dager vi leverer på, og du kan få klokkeslettlevering som innebærer at kranbilen er der til det avtalte tidspunktet. Og ikke bare kan vi levere varer og materialer til selve byggeplassen, men også i etasjer i leilighetsbygg, forteller Ole.

Alle leveransene fra ham og kollegaene hans, styres fra et eget lager på Åkebergmosen i Råde. Der har de 7500 kvadratmeter under tak, og de har dedikert en hall på 165 kvadratmeter til større prosjekter – som ikke uventet kalles Prosjekthallen.

– Denne har vi dedikert til større prosjektkjøp, slik at vi kan gjøre smarte innkjøp både for oss og for kundene våre.

Hvorfor gjøre logistikken selv når Byggmakkers skreddersøm hjelper deg til suksess?

Kranbil, hasteleveranser – og helikopter

Den vanligste fraktmetoden til byggeplasser er som kjent lastebil med kran. Da blir varene løftet på plass akkurat der du ønsker det, og noen av Byggmakkers kranbiler har til og med ekstra lang løftearm.

– Den lengste kranen er på 29 meter og kan løfte 275 kilo på maks lengde. Vi har også biler med mindre kraner. Disse er smidigere å komme til med, og kan laste flere tonn per tur.

Med Byggmakker kan du få hasteleveranser når du trenger det. Da kjøres ordren ut samme dag eller dagen etter.

– Hvis en kunde har glemt en bestilling eller noe må kjapt ut, har varehusene og sentrallageret en varebil og små lastebiler som kan hjelpe deg på kort varsel. Er det en større leveranse får vi kranbil på kort varsel, siden vi har gode avtaler med transportleverandører. Husk også at hos alle Byggmakkers varehus kan du leie eller låne tilhenger.

En tjeneste som kanskje ikke er like godt kjent er helikopterfrakt. Dette er hyppig brukt av hytteeiere, enten de skal ha materialer på den “yderste nøgne ø” eller “uppå fjellet”.

– Dette er rimeligere enn du tror, ikke minst fordi du får fraktet over lange avstander på kort tid. Her kreves det en del ekstra av pakkerne våre – blant annet fordi vi ikke kan overskride antall kilo som kan flys per kolli. Dette er som regel mellom 800 og 1100 kilo.

Ole legger til at prisen ofte betales per kolli, og at de derfor er nøye på å pakke så tett opptil grensen som mulig. Det gir færrest mulig løft per tur. – Helikopterfrakt er noe Byggmakker har gjort i mange år, så det er vi gode på. Har du et prosjekt som er utenfor allfarvei er dette noe du absolutt bør vurdere – det som tar en dag med bil eller båt, kan ta 10 minutter med helikopter.

Lastebil for ulendte, smale og kronglete hytteveier

helikopterfrakt 800x480

Oppstartsmøte og fremdriftsplan

Før du starter på et prosjekt sammen med Byggmakker, gjennomføres det et oppstartsmøte. Du trenger ikke å forberede deg mye, men én ting ønsker Ole at du har en klar formening om.

– Her er det viktigste at du har en fremdriftsplan med hvor mye som skal ut, og når. Det er for å sikre at vi har alt du trenger. Dette er også informasjon innkjøperne våre må kjenne til. Videre er det viktig at du har gjort deg opp en mening om når og hvor du vil ha leveransen.

– Hvordan foregår et oppstartsmøte?

– Et slikt møte gjøres på den aktuelle byggeplassen, slik at logistikklederen får et innblikk i hvor det skal leveres. Det gjør at vi raskt kan se eventuelle utfordringer tidlig, og løse dette i dialog med kunden. I tillegg ser vi hvilket utstyr og hvilken type bil det er best å bruke.

Prosessen etterpå er enkel – da gjør Byggmakker leveransene slik dere ble enige om i oppstartsmøtet.

– Proffselger sender ordre over til logistikk, og vi pakker og leverer som avtalt. Og det er derfor fremdriftsplanen du hadde med deg på oppstartsmøtet er så viktig.

BM Yngve-innkjop 800x480

Byggmakker har flere profftjenester

Som proff setter du pris på kvalitet og effektivitet. Derfor har Byggmakker en lang rekke tjenester for at du ikke skal bruke tiden på byggesøknader og andre typer papirarbeid, men gjøre det du liker best og som du tjener penger på.

– Det er viktig for oss å sørge for at kundene våre opprettholder fremdriften i byggingen. Et eksempel på dette som vi selger stadig mer av, er Tekniske Tjenester. Dette innebærer at vi tar oss av kostnadsoverslag, tegninger, byggesøknader og detaljprosjektering, forklarer Ole.

Og siden han tilbringer mye tid ute i felten, har han en spesiell forkjærlighet for byggeplasscontainerne.

– Disse sørger for skikkelig orden i sysakene, og gjør at du jobber mer effektivt. Her kan du lagre verktøy, festemidler, forbruksmateriell, HMS-utstyr og arbeidsklær. Du kan til og med få sagcontainer, slik at du kan stå tørt og varmt når du skjærer og kapper.

BM proff byggeplass 800x480 1

Hvilke typer tjenester tilbyr Byggmakker til proffen?

  • Proff oversikt – med nettbutikken BM Portalen
  • Proff levering – logistikk, levering og service
  • Proff byggeplass – containere, komfort og avfallshåndtering
  • Proff prosjektering – Tekniske Tjenester og planlegging
  • Proff byggsystemer – prefabrikkerte byggelementer
  • Proff miljø og bærekraft – bærekraftige produkter og lavere utslipp

En proff byggeplass er mer effektiv

Bærekraftig byggeplass og miljøvennlige materialer

Stadig flere oppdragsgivere krever bærekraftige og utslippsfrie byggeplasser. Også god logistikkplanlegging er viktig, da riktige mengder per bil gir færre turer til og fra, og. Dette har Byggmakker tatt tak i, og Ole kan fortelle at de tar en aktiv rolle i det grønne skiftet.

– På sentrallageret i Sandefjord har vi en helelektrisk Volvo FE Electric med påbygg, lasteplan og 19 tonnmeter kran, og det kommer snart en her hos oss. Rekkevidden er på 25 mil, litt avhengig av last og veier. Det er en omstilling å gå for elektrisk drift med tanke på kjøreruter og ladepunkter, men vi er klare for å vise at dette er fremtiden for Byggmakker.

I BM Portalen er det også mulig å velge mer bærekraftig, og varer med gode miljøegenskaper.

– Vi har mange produkter med EPD-er, og flere som er miljømerkede. På byggeplasser som arbeider med BREEAM-NOR-sertifiserte bygg, svanemerkede hus eller offentlige prosjekter, er produkter med dokumenterte miljøegenskaper spesielt viktig.

Trenger du hjelp, kan Byggmakkers Tekniske Tjenester bistå deg. Med rett produktvalg fra start får du en mer effektiv byggeprosess. I tillegg vil riktige materialer og mengdeberegninger redusere kapp og svinn tidlig i prosjektet før det kommer til byggeplassen.

– Byggmakker er miljøfyrtårnsertifisert, og det gjelder både hovedkontoret og alle varehus. Sertifiseringen er et bevis på at vi arbeider internt med målrettet miljøledelse i Byggmakker.

– Vil det komme flere bærekraftstiltak fra Byggmakker i tiden som kommer?

– Vi jobber med mange kunderettede tiltak for fremtiden. Bransjen er på vei inn i mer digitalisering av produktdata, blant annet digitale miljødata som påvirker oss og vil kreve mer av oss fremover. På transportsiden jobber vi med utskiftinger av egeneide kranbiler, og vi har et mål om nullutslipp i egen drift i 2030.

Så alt i alt – om du ønsker leveranser til riktig sted og tid, en bærekraftig og effektiv byggeplass, og en enklere hverdag fordi du får alt på ett sted – da er det bare én ting å gjøre.

– Da kontakter du Byggmakker. Vi er en gjeng flinke fagfolk som har vært her i mange år, og som er stolte av jobben vi gjør. Med Proff levering og en rekke andre tjenester, er Byggmaker den eneste samarbeidspartner du trenger.

Vil du bli kunde kan du registrere deg her, så tar vi kontakt.

BM-proff-levering-800x480-1

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.