StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge

Byggebransjen er blant bransjene som har vært mest utsatt for koronasmitte. Som første aktør i Norge selger nå Byggmakker og søsterselskapet Onninen godkjente selvtester i sine varehus over hele landet.

– Bygg- og anleggsbransjen har vært hardt rammet under koronaen. Derfor er det viktig for oss som første detaljhandelskjede i Norge å tilby Covid19-selvtestere. Vi tror at dette er et viktig produkt for kundene våre, ikke minst i bedriftssegmentet. Håndverkere treffer daglig mange mennesker og vi ønsker å gjøre deres arbeidshverdag så trygg som mulig, sier administrerende direktør i Kesko Norge, Hilde Kristoffersen.

Selvtesteren vil være til salgs i Byggmakker og Onninen-butikker over hele landet. Det er det danske selskapet Mediq som tar testen til Norge og har valgt Byggmakker og Onninen som utsalgssteder, i tillegg til utvalgte apotek.

Testen er den første SARS-COV-2 antigen selvtesten på det norske markedet som er CE-godkjent for private brukere. Utover CE-godkjenningen følger testen alle krav stilt av Legemiddelverket.

– Tilgang på selvtester vil bidra til en tryggere hverdag ved å kunne øke antall gjennomførte tester, samt redusere smittespredning ved sosiale sammenkomster, sier administrerende direktør i Mediq, Trond Dahl Hansen.

Testpakken inkluderer alle komponentene som trengs for å utføre og lese av testen, og leveres med norsk tekst og bruksanvisning. Brukeren tar enkelt en test i nedre del av nesen med den sterile vattpinnen, og testen leses enkelt av 15 minutter senere uten bistand fra helsepersonell.

Om Kesko Norge
Byggmakker og Onninen som eies av finske Kesko. Kesko er en av de største detaljhandelsselskapene i Nord Europa. Forretningsområdet byggevarer og teknisk handel med sine 17000 ansatte har et omfattende tilbud av produkter til proff og forbruker. Salget skjer gjennom et omfattende nettverk av butikker, e-handel og digitale tjenester. Les mer på: Byggmakker.no, og onninen.no

Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal Byggmakker

Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal

29.04.2021

Kesko Norge, som eier Byggmakker og elektrogrossisten Onninen rapporterer sterk vekst i alle selskaper i Norge i første kvartal. Byggmakker omsatte for 146,6 millioner euro i første kvartal, en vekst på 12,7 prosent, mens Onninen omsette for 67,5 millioner euro, en vekst på 13,7 prosent. Spesielt bra går det for privatmarkedet til Byggmakker-varehusene.

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe Byggmakker

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe

25.03.2021

Byggmakker Bruland i Førde og Carlsen Fritzøe Sandefjord er kåret til årets byggevarehus i Kesko Norge, basert på kriteriene økonomisk utvikling og kundetilfredshet.

Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker Byggmakker

Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker

22.02.2021

Etter at Kesko kjøpte Carlsen Fritzøe juli 2020 starter nå en landsomfattende omprofilering av kjeden. Først ut er Moss, hvor Carlsen Fritzøe blir til Byggmakker mandag 22. februar.

Suverent resultat i 2020 – starter 2021 med åpning av ny Byggmakker-butikk i Bodø Byggmakker

Suverent resultat i 2020 – starter 2021 med åpning av ny Byggmakker-butikk i Bodø

04.02.2021

Kesko Norge, som eier Byggmakker og elektrogrossisten Onninen, omsatte for 7,8 milliarder kroner i 2020. Driftsresultatet endte på 316,6 millioner kroner, i et år med sterk organisk vekst og oppkjøp av Carlzen Fritzøe-kjeden.